Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Spisak "viškova" u prosveti?

rssBookmark and Share

18.08.2015. Južna Srbija Info

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je liste osoba za čijim je radom prestala potreba delimično ili u potpunosti, bilo ove ili prethodnih godina.
Ministarstvo tvrdi da to nisu liste za otpuštanje?
Objašnjenje prenosimo u celosti, sa zvaničnog sajta nadležnog ministarstva..

Spisak "viškova" u prosveti?

Liste osoba za čijim je radom prestala potreba delimično ili u potpunosti, bilo ove ili prethodnih godina, a koje su objavljene na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nisu liste za otpuštanje, već naprotiv osobe koje se nalaze na listama će imati prednost pri zapošljavanju. To nije lista onih koji čekaju na otpuštanje, već onih koji čekaju na zapošljavanje u nekoj od škola gde postoji potreba za novim radnim mestima.

Liste tehnoloških viškova predviđene su Posebnim kolektivnim ugovorom kao rezultat dogovora sa sindikatima i predstavljaju dodatnu zaštitu prava zaposlenih u prosveti. Prethodnih godina ove liste nisu blagovremeno i na pravi način formirane što je u praksi usporavalo ili onemogućavalo primenu. Na poslednjim razgovorima sa sindikatima, obećano je da će ove liste na vreme biti objavljene kako bi i zaposleni u prosveti i sindikati mogi da provere da li su prava zaposlenih zaštićena. Na ovaj način Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja još jedan put potvrđuje da ispunjava ono što je obećano u dogovorima sa sindikatima, stoji na sajtu nadležnog ministarstva.

Informacije o tehnološkim viškovima će biti istog trenutka kada ih škola unese javno vidljive na internet adresi http://skole.mpn.gov.rs/tehviskovi 

Komentara: 0


#   internet   otpuštanja   višak   Ministarstvo prosvete   zaposleni
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima