Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SRS pozvao reži da prekine progon političkih neprijatelja

rssBookmark and Share

18.10.2013. Saopštenje SRS

Srpska radikalna stranka poziva režim u Srbiji da prekine progon jedine prave opozicione stranke i da prestane sa instrumentalizacijom prekršajnih sudove u cilju političkog progona.

SRS pozvao reži da prekine progon političkih neprijatelja

Danas je kod prekršajnog sudije pozvan Ivan Trkulja, student treće godine mašinskog fakulteta, član i aktivista Srpske radikalne stranke, optužen da je 4. jula organizovao navodni skup ispred zgrade
Vlade Republike Srbije na kojem su učesnici „skupa“ držali štap sa šargarepom namenjen članovima Vlade.

Sa Ivanom Trkuljom u prekršajnom sudu bili su, kao njegovi pravni zastupnici, Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i potpredsednici Vjerica Radeta i Zoran Krasić.

U odbrani neosnovano optuženog Trkulje funkcioneri Stranke su podsetili da su oni toga dana održali konferenciju za novinare ispred zgrade Vlade i da su za članove Vlade pripremili i predali šargarepe kao simbol „štapa i šargarepe“ koji prema režimu u Srbiji primenjuju predstavnici Evropske unije.

Srpski radikali poručuju predstavnicima režima da političkim progonom i medijskom blokadom neće sprečiti funkcionere Srpske radikalne stranke da upozoravaju građane na pogubnu podaničku i izdajničku politiku predsenika i Vlade Republike Srbije.

 


#   SRS   Vjerica Radeta   Zoran Krasić   Nemanja Šarović
@SRS_info @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima