Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Stanari" danas traže smenu Bojana Avramovića

rssBookmark and Share

Niš 06.03.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Jedan od zahteva na danas zakazanom protestu UPSS ispred Skupštine grada Niša je i smena Bojana Avramovića direktora Regionalne razvojne agencije Jug, zbog njegovih uvredljivih izjava da su Nišlije "šteta za državu". Protest je zakazan za 9 sati u toku početka 22. sednice SG.

Foto: M.M., Južna Srbija
Foto: M.M., Južna Srbija

Da podsetimo...

Udruženi pokret slobodnih stanara traži hitnu smenu direktora Razvojne agencije "Jug", Bojana Avramovića, a novinarska udruženja negoduju zbog njegovoh "zahteva" da se mediji "pritegnu".

Avramović nekadašnja perjanica Velje Ilića u Nišu, nakon prelaska u Srpsku naprednu stranku, pozicionirao se kao direktor Razvojne agencije "Jug", za koju niko sa sigurnošću ne može da kaže čime se zaista bavi, nakon nesuspešne realizacije Regionalnog centra za otpad "Keleš".

Grad Niš već ima Kancelariju za lokalni ekonomski lokalni razvoj (KLER), a još jedna paralelna-slična agencija po obavljanju delatnosti, samo je na teret građana Srbije.

Takođe Avramović je često viđen na aerodromu "Konstantin Veliki", pa se stiče utisak da je u tom javnom preduzeću zadužen za "marketing", mada zvanično svojim "stručnim" znanjem i iskustvom ne participira u niškoj vazdušnoj luci.

Medijska javnost je uznemirena i njegovim neprimerenim izjavama "da medije treba pritegnuti", po zakonu iz 90-tih godina. Ovu izjavu su osudila sva novinarska udruženja.

Takođe dobar deo "izvornih" članova SNS u Nišu ne podržava Avramovića, kao konverta, a koji je pritom zauzeo značajne funkcije u Nišu.

Saopštenje UPSS prenosimo u celosti..

Posle izjave Bojana Avramovića, direktora Razvojne agencije „Jug“, date u studiju Južnih vesti, a koja glasi:

„Je l’ vi znate da smo mi šteta za državu, nas 300.000 ljudi ovde? ‘Ajde da preračunamo koliko smo mi svi platili porez“,

on mora da podnese ostavku ili da bude bezuslovno smenjen. Aparatčik koji se nalazi na čelu institucije zadužene za razvoj Niša i ovog kraja Srbije, se otvoreno izjašnjava protiv razvoja, inače nerazvijenog područja. Izjašnjava se protiv delatnosti koja je, deklarativno, njegov prevashodni zadataka na funkciji na koju je instaliran. Građani Niša su šteta za državu!!!

Skandalozna izjava predsednika države o tome da se jedno javno preduzeće razvija na štetu drugog, neuporedivo moćnijeg, prestoničkog javnog preduzeća, je poslednji i belodani dokaz, javno izrečen, da tzv. unutrašnjost mora da žrtvuje sve resurse zarad egoističnog interesa državno-partijskog vrha.

Transfer putnika iz Niša za BG aerodrom

UPSS izražava sumnju u to da su ovakve izjave na tragu interesa koncesionara koji će dobiti koncesionarsko pravo na eksploataciju Beogradskog aerodroma.

Kao što partijska država subvencioniše strane „investitore“ velikim deviznim sredstvima za svako (bedno palćeno) radno mesto u njihovim pogonima, tako i u ovom slučaju mora da nagna dogovorenu(?) masu putnika koncesionaru na šalter. Inače…

Bez obzira da li se radi o diletantizmu ili poltronizmu rečeni direktor ne može da bude ni na čelu iole ozbiljne stambene zajednice, a kamoli na čelu (da li takozvane?) Razvojne agencije „Jug“. Podsećamo, i Bojana Avramovića i gradsko rukovodstvo, da su za takav položaj neophodni i funkcionalna pismenost i moral.

Zbog štetočinske politike partijske države i gradske vlasti, Niš je do sad, izgubio važna gradska svojstva. Evo činjenica:

Ugašen EPS Jugoistok. Šteta je u stotinama miliona dinara, svake godine.
Ugašena Regionalna privredna komora i uvedena obavezna članarina. Stotine miliona dinara nepovratno odlaze iz Niša.

Regionalni javni medijski servis nije dozvoljen Nišu i ako na to ima pravo po Medijskoj studiji. Samo Novi Sad po tom osnovu prihoduje 2 milijarde dinara godišnje, a Beograd oko 6 milijardi dinara. Kada se na to doda Zakon o finansiranju lokalne samouprave, šteta je skoro polovina budžeta Niša.

Niš je prinuđen da plaća dugove Srbijagasa kroz budžet Srbije. U 2017. godini to je bilo oko 70 milijardi dinara! A nemamo nikakve dodirne tačke sa Srbijagasom, već sa posrednikom Jugorosgazom, preko koga se, inače, po dodatnoj tarifi, Niš snabdeva gasom.

Niš mora da finansira izgradnju gasovoda kroz celu Srbiju osim južno od Pojata. Gasovod Južno od pojata sam finansira, bez pomoći države, a za račun Jugorosgaza.

Niš mora da finansira i „projekat“ „Beograd na vodi“.

U drugim gradovima se obnavljaju zgrade oštećene bombardovanjem. Kada će se to desiti u Nišu? I to je iz budžeta, dakle plaća i Niš.

Koridor 10 je davno završen, osim u delu Niš – Bugarska granica. To se zadnje radi.

Pravi se brza pruga Beograd – Budimpešta, a Niš još nije ni počeo sa izmeštanjem pruge iz gradskog jezgra.

Nenamenska sredstva iz budžeta Srbije više no Niš primaju i Novi Sad, i Leskovac, i Kraljevo i Subotica.

Ako se sve pare konstantno izvlače se iz Niša, pitamo se, ima li još nekog novog poreza za plaćanje? Kada su sva dobro plaćena mesta premeštena na sever zemlje, a nama dato da budemo na Zavodu za zapošljavanje ili da motamo kablove, sa kojim parama da plaćamo poreze, prireze, razreze, takse… koje vlast povazdan izmišlja?

Dakle, Niš nije šteta za državu, ali je Avramović neosporna šteta za Niš.

Ostalo je još nerazjašnjena izjava „mi smo na drugoj planeti“. Na kojoj?

Komentara: 0


#   Niš   Beograd   protest   smena   koridor 10   Bugarska   Regionalna privredna komora   Beograd na vodi   Novi Sad   Privredna komora   Skupština grada Niša   Bojan Avramović   RRA JUG   radno mesto   Udruženi pokret slobodnih stanara UPSS   stambene zajednice
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima