Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stara pijaca postaje savremeni trgovinski kompleks

rssBookmark and Share

03.09.2013. Izvor: eKapija

Za uređenje zelene pijace u Pukovcu urađena je 2011. godine kompletna projektno-tehnička dokumentacija, rešeni imovinsko-pravni odnosi, a izdate su i lokacijska i građevinska dozvola.

Stara pijaca postaje savremeni trgovinski kompleks

Projekat Tržni centar Pukovac odnosno transformacija pijace u distributivni centar podrazumeva pre svega modernizaciju već stare pijace.

- Osavremenjivanje pijace podrazumeva natkrivanje pijačnog prostora koji je predviđen za postavljanje pijačnih tezgi otvorenog i zatvorenog tipa. Planirano je postavljenje oko 200 tezgi na površini od 1966 kvadrata koji će obezbediti rad pijace nezavisno od vremenskih uslova – objašnjava Stevanović.

Po obodu pijace planirana je izgradnja trideset do četrdeset lokala. Dakle, to će biti trgovinski centar na površini od 1.263 kvadrata gde bi u lokalima bile smeštene uglavnom prodavnice tekstilne robe.

Projekat predviđa i izgradnju objekata za mlečnu pijacu ukupne površine 276 kvadratnih metara.

- Kao i svaki trgovinski centar i u tržnom centru Pukovac predviđen je i kafe restoran, ali i restoran za proslave na drugoj etaži što će obuhvatati oko 591 kvadratnih metara – ističe sagovornica "eKapije" i dodaje da je projektom planiran i parking prostor koji će biti dovoljan da primi sve posetioce.

Takođe, u sklopu ovog trgovinskog kompleksa biće smeštene i prostorije pijačne uprave.

Čeka se samo investitor

Kako je za sprovođenje jednog ovakvog projekta neophodno izdvojiti oko 800.000 USD koje opština ne može obezbediti u punom iznosu, rešenje se traži u javno-privatnom partnerstvu.

- Opština bi investitoru dodelila koncesiju za korišćenje dela pijace i lokala u periodu od oko 20 godina, a opština je obezbedila i celokupnu projektno-tehničku dokumentaciju i zemljište za izgradnju – naglašava Stevanović.

Podizanjem kapaciteta pijace i njenim osavremenjivanjem očekuje se zapošljavanje oko 100 radnika.

Zelena pijaca Pukovac nalazi se u centralnom delu naselja, 50-tak metara od glavne ulice, odnosno regionalnog puta R-214. Pijačni plato i unutrašnje pijačne saobraćajnice su asfaltirane 2006. godine, a prethodno je urađena vodovodna i kanalizaciona mreža.

U opštini Doljevac se nadaju da će uskoro pronaći investitora, pa da izgradnja počne.


#   pijaca   tržni centar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima