Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stefanović: Hitan sastanak sa Euleksom i Kforom

rssBookmark and Share

Kuršumlija 29.08.2014. Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je zatražio hitan sastanak sa predstavnicima Euleksa i Kfora zbog napada u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Kuršumlije.

Stefanović: Hitan sastanak sa Euleksom i Kforom

"Očekujem da će se (sastanak) u narednih nekoliko dana održati u Beogradu", rekao je Stefanović za Jutarnji program TV Pink.

Stefanović je najavio da će na sastanku biti istaknuta želja da se obezbedi apsolutna bezbednost za stanovništvo ali i pripadnike bezbednosnih snaga.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je, posle ubistva pripadnika Žandarmerije kod Kuršumlije, da je trenutna situacija stabilna.

Stefanović je rekao da je uputio dodatne policijske snage koje su na terenu, osnažene odrede Žandarmerije i da se ostvaruje saradnja sa Euleksom i Kforom u smislu obezbeđenja čitavog regiona.

"Moramo da preduzmemo sve što je u našoj moći da ubuduće imamo više mera i možda snažnije prisustvo policije, da se više nikada ne dogodi da neko od pripadnika policije izgubi život, radeći svoj posao", naglasio je Stefanović.

Stefanović je rekao da je jučerašnji napad bio "direktan teroristički napad" i da se kroz saradnju sa Euleksom i KfOR-om radi na otkrivanju počinilaca.

On je najavio i da će inicirati sastanak sa tužilaštvom, sudovima na kom bi se razgovaralo o pooštravanju kaznene politike za napade na policajce.

Stefanović je ukazao da pripadnici Žandarmerije rade jedan od najtežih poslova u zemlji i da ovaj teroristički napad pokazuje kakvim su bezbednosnim rizicima svakodnevno izloženi.

Žandarm Stevan Sinđelić juče ujutro je teško ranjen u napadu više nepoznatih Albanaca, a nešto kasnije preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Sinđelić je bio u patroli policije iz Kuršumlije koja je prilikom obilaska terena zatekla više Albanaca koji su sekli šumu kod sela Orlovac. U razmeni vatre jedan Albanac je ubijen, a jedan ranjen.

 


#   Kuršumlija   Nebojša Stefanović   Euleks   Kosovo i Metohija   Albanci   Merdare   Stevan Sinđelić   KFOR
@nesastefanovic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima