Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Štrajk glađu ispred zavoda za zdravstveno osiguranje

rssBookmark and Share

12.08.2013. Stefan Radović

Ispred zgrade Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje u filijali u kuršumliji jutros je štrajk glađu otpočeo Stefan Radović (21) koji se javno deklarisao kao homoseksualac jer je prvostepena lekarska komisja u tom gradu danas odbila da mu odbri lečenje u Nišu.

Štrajk glađu ispred zavoda za zdravstveno osiguranje

Radović, se kako kaže na štrajk glađu odlučio jer je prvostepena lekarska komisija u kojoj je dr Milunka Ilić Veselinović koja je nedavno odbila da mu izda recepte samo zato jer se javno deklarisao kao homosekusalac odbila da mu odbri lečenje u Nišu.

Navodeći da će u štrajku glađu istrajati dok god mu neko od nadležnih ne pomogne, Stefan ističe da se posebno obraća ministarki zdravlja Slavici Đukić - Dejanović.

On je rekao kako ga je neko kontaktirao iz Kabineta direktorke doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranije Petrović koja kako nam je rečeno ulaže sve napore i sve što je u njenoj moći da omogući adekvatnu  medicinsku negu Radoviću nakon skandala doktorke Milunke ilić Veselinović iz te zdravstvene ustanove koja je odbila da mu izda recepte samo zato jer se javno deklarisao kao homoseksualac vređajući ga pritom na toj osnovi.

Inače, povodom tog slučaja danas je u Kuršumlijskom domu zdravlja na teren bila zdravstvena isnpekcija iz Beograda.


#   štrajk   Milunka Ilić Veselinović   lekarska komisija   štrajk glađu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima