Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svečanom sednicom u Nišu obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

rssBookmark and Share

Niš 10.12.2018. Južna Srbija Info

Međunarodni dan ljudskih prava obeležen je danas u Nišu, sednicom Saveta za ljudska i manjinska prava.

Svečanom sednicom u Nišu obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

Predsednik ovog saveta Ferhat Saiti rekao je da je situacija u Gradu kada su u pitanju ljudska prava na zavidnom nivou i posebno je istakao da je sa dolaskom stranih investitora poboljšana situacija kada je u pitanju zapošljavanje pripadnika nacionalnih manjina.

Gradski većnik Bratislav Vučković rekao je da je ovo veoma značajan datum u istoriji i da je Grad Niš pokazao spremnost da podrži projekte predstavnika nacionalnih manjina i da opredeli sredstva iz budžeta za funkcionisanje udruženja kako predstavnika nacionalnih manjina tako i ostalih društvenih grupa,poput udruženja osoba sa invaliditetom.

Srbija spada u krug civilizacijskih država koje, poput razvijenih država evropske demokratije, u dovoljnoj meri štite, garantuju i promovišu ljudska prava.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je  10. decembar  za Dan ljudskih prava  1950. godine kako bi skrenula pažnju „naroda sveta“ na dve godine ranije potpisanu Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, kao prvi sveobuhvatni instrument zaštite ljudskih prava.


#   Niš   Gradsko veće   Bratislav Vučković   Južna Srbija Info   ljudska prava   Gradski većnik   Međunarodni dan ljudskih prava   osoba sa invaliditetom   Savet za ljudska i manjinska prava   Ferhad Saiti
@juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima