Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svrljig: Miletiću zlatna plaketa

rssBookmark and Share

14.09.2011. Marko Miladinović

Meštani svrljiškog sela Kopajkošara 11. septembra ove godine, prilikom otvaranja nove saobraćajnice u dužini od 1500 metara, koja vodi do centra sela, uručilii su predsedniku Ujedinjene seljačke stranke i opštine Svrljig Miliji Miletiću „Zlatnu Plaketu„ za sveukupni doprinos oživljavanju sela i višedecenijsku borbu za bolji položaj sela i seljaka.

Svrljig: Miletiću zlatna plaketa

Kopajkošara je jedino selo u svrljiškoj opštini koje nije bilo povezano asfaltnim putem sa opštinskim centrom i susedima. Izgradnja je počela sredinom jula ove godine i za kratko vreme meštani ovog sela dobili su asfaltnu traku u dužini od 1500 metara.

„Ovo priznanje za mene je od velikog značaja, zahvalan sam Vam zbog toga, što imate poverenje u mene i u moj rad. Činjenica je da ovaj put najviše znači žiteljima Kopajkošare, koji ovde sada žive, ali i njihovim rođacima koji rade u Svrljigu i Nišu, kao i svima onima koji iz bilo kog grada dolaze da obiđu svoje roditelje istakao je predsednik Miletić i dodao da će se u narednom periodu akcenat staviti na oživljavanje seoskog turizma, jer za to imamo potencijala.

U Kopajkošari imamo pećine Samar i Jazavu, koje su upisane u Ginisovu knjigu rekorda po dužini boravka čoveka u podzemnim odajama, Milutina Veljkovića„.


#   selo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima