Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Treće festivalkso veče "Muzičkog edikta" - večeras "grande finale" sa horom i orkestrom RTS-a

rssBookmark and Share

Niš 23.06.2021. Južna Srbija Info

Tačno na sredini održavanja, trećeg dana, sedmi Međunarodni festival duhovne muzike "Muzički edik", na najbolji način je opravdao svoje postojanje i ušao u završnicu. Kao i prva dva dana, treće festivalsko veče je održano u niškom Sabornom hramu.

Foto: Vanja Keser - Muzički edikt
Foto: Vanja Keser - Muzički edikt

Pored Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G.G. Arsenija, festivalu je prisustvovao i Njegova ekselencija ambasador Poljske u Srbiji, Rafal Perl.

Na početku je nastupiio, niškoj publici dobro poznat crkveni hor „Branko“ iz Leskovca, sa dirigentom Miroljubom Cvetkovićem.

Publici u Sabornoj crkvi se potom predstavio, muški hor „Kinonia“ iz Rumunije, pod muzičkim rukovodstvom oca Julijana Pruiua.

Nakon odličnog izvođenja rumunskih pevača, nastupio je Pravoslavni hor „Partes“ iz Poljske, pod dirigentskom palicom Mihaela Laševiča.

I na kraju treće festivalske večeri publiku je oduševio hor „Sine nomine“ u kamernom sastavu iz Ukrajine, pod rukovodstvom Nazarija Tarasenka.

Kao i predhodne večeri, nakon nastupa u Sabornom hramu, "druženje" muzičara i Nišlija se nastavilo u porti. Ovoga puta na bini ispred Svetosavskog doma, svoj nastup je imao hor „Partes“. Oni su izveli nekoliko poljskih narodnih pesama.

Večeras "grande finale"

Hor “Blagovesti” iz Rige u Letoniji nastupa na završnoj večeri festivala u večeras 19,30 sati, a nakon toga na platou ispred Svetosavskog doma festival će svečano zatvoriti Hor i simfonijski orkestar RTS-a Mocartovim Rekvijemom.


#   Niš   Saborna crkva   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Hor Branko   Muzički edikt
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima