Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U domu u Kulini 64 zaraženih, nema teže obolelih

rssBookmark and Share

Aleksinac 17.04.2020. Aleksinac.Net, Nova, RTS

U domu u Kulini, gde boravi 296 štićenika ometenih u razvoju, zaraženo je 50 korisnika i 14 zdravstvenih radnika.

U domu u Kulini 64 zaraženih, nema teže obolelih

U domu u Kulini, gde boravi 296 štićenika ometenih u razvoju, zaraženo je 64 korisnika i 14 zdravstvenih radnika.

"Odvojen je poseban paviljon za zaražene, izolacija u izolaciji. Tamo nema teških slučajeva, situacija je pod kontrolom", kaže Kon.

U domu za smeštaj odraslih lica u Kulini pozitivne na koronavirus su 64 osobe, od čega su većinom štićenici tog doma, rekao je epidemiolog Predrag Kon i naveo da niko od zareženih nema tešku kliničku sliku i nema potrebe za njihovom posebnom hospitalizacijom.

Kon je na konferenciji za novinare Kriznog štaba objasnio da su od ukupno 296 štićenika i 206 zaposenih u tom domu koronom zaraženo 64 osobe, od čega je 14 zdravstvenih radnika koji rade u tom domu.

“U okviru doma je napravljen karantin, u koji su smešteni zaraženi. Među njima nema teških slučajeva, pa nema potrebe za nekom posebnom hospitalizacijom” naveo je Kon.

Prema njegovim rečima, u dom će biti upućene dve medicinske sestre kao pojačanje i mobilni rendgen aparat.

U ustanovama socijalne zaštite širom Srbije koronavirusom  je, prema njegovim rečima zaraženo je 312 korisnika i 70 zaposlenih.

Korisnici u takvim ustanovama, za koje postoje procene da mogu biti potencijalni prenosioci, smešteni su u izolaciju, a takvi zaposleni su u kućnoj izolaciji, rekao je Kon.

Koronavirus je potvrđen u domu “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu” u Zemunu, Gerenotlošpkom centru Niš, Geronotološkom centru Kruševac, domu za smeštaj odraslih “Nana” u Beogradu, domu za odrasle “Nada” u Beogadu, domu za ometene kod Blace – Trbunje, domu za odrasle Kulina, domu za stare “Smederevo”, u domskom odeljenju za smeštaj starih i odraslih u Novom Pazaru,  u smeštaju za odrasle “Elit hom star” u Progaru, u Eskulap centru u Nišu, Centru za zaštitu odojčadi u Beogadu, domu za stare “Sunčev breg” u Beogradu  i u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu.

Aleksinac.Net, Nova, RTS


#   Aleksinac   Dom Kulina   Koronavirus   Predrag Kon
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima