Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Niš stigli šleperi sa medicinskom opremom za jugoistok Srbije

rssBookmark and Share

Niš 19.04.2020. RTS, Južna Srbija Info

U Klinički centar Niš jutros, u 3 sata, stigla su tri šlepera medicinske opreme, koju je obezbedila i platila Vlada Srbije, a koja će biti distribuirana u zdravstvene ustanove celog jugoistoka Srbije, prenosi RTS.

U Niš stigli šleperi sa medicinskom opremom za jugoistok Srbije

Oprema je namenjena kako kovid, tako i privremenim bolnicama, i svim domovima zdravlja koji vrše uzorkovanje materijala u Rasinskom, Nišavskom, Topličkom, Jablaničkom, Pčinjskom i Zaječarskom okrugu.

"Stiglo je preko 400.000 zaštitnih hirurških maski, 200.000 epidemioloških maski N95, više od 6.000 skafandera za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočare, rukavice, kaljače i kape", rekla je Svetlana Milijić, direktor filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za nišavski okrug.

U magacinu KC Niš, koji je jedan od četiri distributivna centra, nalaze se i lekovi, rekla je Milijić i dodala da je u taj centar prošle nedelje stiglo 20.000 tableta hidroksihlorokin, koje je obezbedila Vlada Srbije.

Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oprema koja je noćas stigla dovoljna je za narednih dvadesetak dana. 


#   Niš   Toplički okrug   RFZO   Svetlana Milijić   Nišavski upravni okrug   krizni štab   Koronavirus   zaštitne maske   vizir maske
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima