Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu protestovali prevareni kupci carinskih vozila

rssBookmark and Share

11.10.2014. Beta

Vlasnici automobila kupljenih na licitacijama Carinarnice u Nišu protestovali su danas ispred carine u tom gradu, jer ne mogu da registruju svoja vozila

U Nišu protestovali prevareni kupci carinskih vozila

Kako je saopštila Uprava carina Srbije, oni čini sve da se problem što pre reši.

Vlasnici automobila dovezli su svoje automobile na šlep kamionima ispred Carinarnice i zatražili da im se omogući da ih registruju bez primene Pravilnika o ispitivanju vozila koje je donela Agencija za bezbednost saobraćaja, a koji je stupio na snagu 19. aprila ove godine.

Kako je saopštila Uprava carina, do ovog problema je došlo jer je Carina nastavila da prodaje oduzeta vozila na licitacijama i posle stupanja na snagu Pravilnika, iako većina ne može da se registruje ako se primene odredbe tog pravilnika jer nemaju euro tri motore, niti je za njih moguće obezbediti dokaz o poreklu vozila.

Do pre nekoliko dana, automobili su mogli da se registruju na osnovu potvrde koju su vlasnici automobila dobijali od carine.

Načelnik odeljenja za carinske i pravne poslove Uprave carina Srbije Dragan Simić obratio se okupljenim građanima, ukazavši da su vozila prodavana po sudskim presudama i da je nadležnim ministarstvima upućen predlog da se svima koji su kupili vozila posle 19. aprilaomogući registracija mimo kriterijuma novog pravilnika.

U Nišu ima pedeset automobila koji ne mogu da se registruju, ali se procenjuje da ih u Srbiji ima oko 400, navodi se u saopštenju Uprave carina.


#   automobili   prevara   protest   Uprava carina   vlasnici   Dragan Simić   Agencija za bezbednost saobraćaja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima