Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U novoj zgradi kardiologije 400 operacija na srcu

Bookmark and Share

Niš 25.08.2011. Autor : JužnaSrbija

Radovi na novoj zgrada Klinike za kardiologiju u Kliničkom centru Niš privode se kraju,a uskoro se očekuje otvaranje klinike.

U novoj zgradi kardiologije 400 operacija na srcu

Nova zgrada Klinike za kardiologiju u Kliničkom centru Niš počinje ovih dana da dobija obrise svog konačnog izgleda. Radovi se odvijaju po planu, a nedavno je postavljena krovna konstrukcija.

Paralelno sa tim radovima, omalterisan je podrum i prizemlje. Završetak radova na postavljanju elektro i ventilacionih instalacija u unutrašnjosti zgrade planiran je za sledeću nedelju, a uskoro se očekuje sređivanje fasade i postavljanje nadstrešnice na budućem ulazu u kliniku.

Izgradnja nove klinike je od višestrukog značaja za jug Srbije jer je plan da se u novoj zgradi obavlja dijagnostika, lečenje i godišnje oko 400 operacija na srcu.

Značaj gradnje nove zgrade kardiološke klinike je utoliko veći jer će se umesto prvobitno planirane jedne, graditi dve operacione sale.

Projekat izgradnje nove klinike vredi 160 miliona dinara, a sredstva su izdvojena iz Ministarstva za Nacionalni investicioni plan i preko kredita Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj.

Sa novom zgradom niški KC staje rame uz rame sa vodećim centrima u Srbiji jer će to biti klinika sa novom opremom.

Razvoj kardiohirurgije je ključni projekat u razvoju Kliničkog centra  u Nišu.

Niški kadrovi su bili na dodatnim edukacijama u Kliničkom centru Srbije i Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje gde su se pripremili za rad na novoj opremi.

Razvoj ove grane medicine je ranijih godina značajno nedostajao u Nišu, ali od 2007. godine počinje da se realizuje uz razumevanje republike Srbije, a pre svega Ministarstva zdravlja. 
 


#   Niš   kardiovaskularne bolesti   jug Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima