Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U odbranu Šapca krenulo 200 osuđenika i stražara iz niškog zatvora

rssBookmark and Share

17.05.2014. Blic

U odbranu Šapca od poplavnog talasa krenulo je 150 osuđenika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu i 50 stražara, potvrdio je upravnik niškog zatvora Aleksandar Grbović.

U odbranu Šapca krenulo 200 osuđenika i stražara iz niškog zatvora

Osuđenici i zaposleni u niškoj kaznioni dobrovoljno su se javili nakon današnje sednice Vlade Srbije na kojoj je izneta dramatvična situacija u Šapcu i nepohodnost pomoći dobrovoljaca.

- Osuđenici iz otvorenog dela niškog KP zavoda i zaposleni pokrenuli su inicijativu da dobrovoljno učestvuju u odbrani Šapca od poplava. Poslali smo zahtev Upravi za izvršenje krivičnih sankcija koji nam je odobren. Svi su, uključujući i osuđenike, potpisali izjave da u akciju kreću dobrovoljno bez ikakvih zahteva i naknada, kaže Grbović.

On navodi da je bilo i zahteva i od osuđenika iz zatvorenog dela da i oni krenu za Šabac, ali da to nije bilo moguće jer njih po zakonu ne mogu da vode.

-Javilo se i znatno veći broj zaposlenih, htelo je da ide oko 150 stražara, ali nismo mogli da vodimo više ljudi jer određeni broj uvek mora da ostane i radi na obezbeđenju zatvora. Da nije bilo ograničenja, poveli bi sigurno 500 ljudi, kaže Grbović.

Osuđenici i stražari krenuli su put Šapca večeras u 23 časa i očekuje se da stignu tamo ujutro oko 6 časova da odmene dobrovoljce i vojnike koji rade na pravljenju nasipa. Tamo će ih dočekati minisatr odbrane Bratislav Gašić i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović.


#   Bratislav Gašić   poplava   poplava 2014   Aleksandar Grbović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima