Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Učenica obolela od tuberkuloze

rssBookmark and Share

Leskovac 21.06.2014. Beta

Učenica prvog razreda Gimnazije "Stevan Jakovljević" u Vlasotincu obolela je od tuberkuloze, zbog čega je ceo razred s nastavnicima morao na preglede u Leskovac gde je utvrđeno da nema novoobolelih

Učenica obolela od tuberkuloze

Ovo je drugi slučaj tuberkuloze u školama u leskovačkom kraju u poslednjih nekoliko dana.

Pregledano je 27 učenika i 15 profesora i drugih zaposlenih kao i porodica devojčice. Novooboleli nisu otkriveni.

"U Antituberkuloznom dispanzeru obavljen je kompletan klinički i rentgen prelged i utvrđeno je da nema drugih obolelih učenika", rekla je načelnica Centra za epidemiologiju Zavoda za javno zdravlje Jadranka Krasić.

Pre dva dana obelodanjeno je, naime, da je od TBC obolela profesorka u Medicinske škole zbog čega je blizu 200 učenika drugog razreda moralo da prođe kroz preglede.

"Ni kod jednog od tih učenika nema ni sumnje na prisustvo tuberkuloze", rekla je Krasićeva i dodala nema potrebe za dodatnim Levenštajn testom.

Prvaci u vlasotinačkoj gimnaziji su fizički odvojeni jer nastavu pohađaju u posebnoj zgradi.

Učenici iz Vlasotinca susreli su se u dispenzeru s drugarima iz Medicinske škole. Zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi kažu da odavno ne pamte takve kolektivne školske preglede.

Na Odeljenju za plućne i bolesti tuberkuloze Opšte bolnice u Leskovcu, rečeno je da se leči 17 pacijenata od tuberkuloze.


#   Leskovac   Vlasotince   učenici   Institut za javno zdravlje   tuberkuloza   Jadranka Krasić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima