Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ugašen požar kod Merdara

rssBookmark and Share

Merdare 02.10.2012. Izvor: Agencija TANJUG

Vatrogasno spasilačke jedinice i pripadnici žandarmerije ugasili su požar koji je juče popodne izbio u selu Borovac, uz samu administrativnu liniju sa Kosovom.

Ugašen požar kod Merdara

Načelnik sektora za vanredne situacije na područiju Topličkog okruga Srđan Mitrović rekao je Tanjugu da su vatrogasno spasilačke ekipe i pripadnici žandarmerije iz preventivnih razloga ostali da dežuraju tokom cele noći u tom selu, kako se vatra zbog vetra eventualno ne bi opet rasplamsala.

On je rekao da je požar zahvatio 30 hektara niskog rastinja i da sada nema opasnosti po seoska domaćinstva koja su bila ugrožena, te da je samo brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno da požar zahvati i sela Merdare i Vasiljevac, prema kojima se vatrena stihija širila.

Predsednik mesne zajednice Merdare Časlav Milošević rekao je ranije Tanjugu da je veliki požar u selu Borovac, uz samu administrativnu liniju sa Kosovom, pretio da zahvati nekoliko seoskih domaćinstva, a da je prešao sa kosovske strane iz sela Mirovac.

U gašenju vatrene stihije učestvovali su pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica iz Prokuplja i Kuršumlije, pripadnici žandarmerije sa Merdara i meštani sela uz administrativnu liniju.

Komentara: 0


#   požar   Srđan Mitrović   seoska domaćinstva   mesne zajednice   Merdare
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima