Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Alarmantno: Uginula riba u Južnoj Moravi od Vladičinog Hana do Vranjske Banje

rssBookmark and Share

Vladičin Han 20.08.2017. Južna Srbija Info

Nakon prijave vranjskih ribolovaca, pripadnici Komunalne policije obišli su obalu Južne Morave kod Zlatokopa, Ćukovca i prema Vranjskoj Banji, gde je prema rečima načelnika Komunalne Policije Ivice Taškovića došlo do pomora ribe.

Grad Vranje
Grad Vranje

Tašković je istakao da su obaveštene sve nadležne gradske i republičke inspekcije, a Zavod za javno zdravlje je uzorkovao vodu iz Južne Morave kod Bujanovca, Vranja i Vladičinog Hana. Obavešten je i Sektor za vanredne situacije. Komunalna inspekcija i Komunalna policija, apeluju na meštane obližnjih sela da uginulu ribu na koriste za jelo jer još uvek nisu poznati rezulati uzorkovane vode. Prve informacije ukazuju na činjenicu da su za pomor ribe odgovorni hemijski indikatori koji su se javili na toku uzvodno od Bujanovca.


#   Vladičin Han   Vranjska Banja   Južna Morava   PU Vranje   uginuće   komunalna policija   komunalna inspekcija   sektor za vanredne situacije   Zlatokop   Zavod za javno zdravlje   riba   ribolovci   pomor ribe   Zavod za javno zdravlje Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima