Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pred Uskrsa pojačni obroci za korisnike Narodne kuhinje u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 04.04.2018. Južna Srbija Info

Za sve korisnike Narodne kuhinje, Gradska organizacija Crvenog krsta Niš organizuje podelu mesnih konzervi, kao pojačani obrok za vreme uskršnjih praznika, kada neće raditi distribucija obroka.

Foto: Ceveni krst Niš
Foto: Ceveni krst Niš

Podela je organizovana na svih 10 punktova na kojima se uobičajeno isporučuju obroci Narodne kuhinje, u sredu i četvrtak( 4. i 5. aprila).

Narodna kihinja predstavlja prošireni oblik socijalne zaštite, tako da oni građani koji primaju novčanu socijalnu pomoć ostvaruju pravo i na jedan besplatni obrok dnevno. S obzirom na to da se po projektu „Narodna kihinja“ kuvani obroci isporučuju samo radnim danima, Grad Niš i Crveni krst trude se da uoči praznika korisnicima pomognu i paketom hrane, u ovom slučaju mesnim konzervama. Podela paketa sa namirnicima građanima koji koriste Narodnu kuhinju biće organizovana i uoči prvomajskih praznika. U toku je i podela paketa hrane i higijenskih artikala invalidnim licima na selu koja nisu u situaciji da preuzmu hranu na već postojećim punktovima. Crveni krst njima prehrambene i higijenske proizvode vozi na kućnu adresu.

U današnjem obilasku punktova Narodne kuhinje, aktivistima Crvenog krsta rečeno je da korisnicima Narodna kuhinja mnogo znači i da bez hrane koju dobijaju ne bi uspeli da prežive. 

Inače, od 1. aprila počela je realizacija šeste faze Narodne kuhinje u Nišu, a besplatni obroci pripremaju se za hiljadu korisnika. Rad Narodne kihunje finansira se iz gradskog budžeta, uz donacije Crvenog krsta, a hranu priprema Studentski centar Niš.

 


#   Niš   Crveni krst org.   narodna kuhinja   Studentski centar   topli obroci
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima