Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vanredna situacija u Južnoj Srbiji

rssBookmark and Share

Kuršumlija 03.02.2012. Autor : A.Vesić |

Vlada Republike Srbije danas je odlučila da, radi raščišćavanja zavejanih puteva, opštinama hitno uputi bespovratno 332 500 litara dizel goriva D-2, 7000 litara bezolovnog benzina i 5000 kilograma ulja za loženje srednjeg mazuta.

Vanredna situacija u Južnoj Srbiji

Smrzavanje !

Pomoć je upućena u 29 najugroženijih opština .

Sektor za vanredne situacije će koordinirati da lokalne samouprave što pre preuzmu gorivo od Republičke direkcije za robne rezerve.

Vlada Srbije je takođe izdvojila 69 200 000 dinara za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda u 15 opština.

Vanredna situacija proglašena je danas u 26 opština u Srbiji , a najkritičnije je u gradovima na Jugu Srbije u kojima su sela poptpuno zavejana i odsečena od sveta.

Šest osoba smrtno je stradalo usled smrzavanja i posledica elementarne nepogode, snežnih padavina i hladnog vremena koji su zadesili Srbiju, dok se jedna osoba vodi kao nestala.

Zbog velikog snega od sveta je odsečeno 11.500 ljudi.

VANREDNA SITUACIJA U KURŠUMLIJI I BLACU

Zbog snega koji pada već 24 sata, u opštinama Blace i Kuršumlija proglašena je vanredna situacija, izjavio je načelnik Štaba za delovanje u vanrednim situacijama Policijske uprave u Prokuplju Srđan Mitrović.
Mitrović je kazao da se situacija u ostale dve opštine Okruga, Prokuplju i Žitorađi, prati iz sata u sat.

Prema njegovim rečima, zbog snežnih nanosa, zastoja u saobraćaju i niskih temperatura od minus 18 stepeni obustavljena je nastava u osnovnoj školi u Blacu i svim isturenim seoskim odeljenjima u toj opštini.

Nastava je u potpunosti obustavljena i u više odeljenja seoskih osnovnih škola u opštini Kuršumlija koja je u planinskom delu potpuno zavejana snegom.

Putni pravci od Prokuplja prema desetak sela u toj opštini su neprohodni za saobraćaj.

Zbog snežne vejavice mnogi đaci ni danas nisu došli u školu, a zbog niske temperature u učionicama časovi su i dalje skraćeni na 30 minuta u svim osnovnim i srednjim školama u Prokuplju i Kuršumliji.


#   Kuršumlija   Srđan Mitrović   vanredna situacija   24 sata   robne rezerve
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima