Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vežba "Vatreni skok" na Pasuljanskim livadama

rssBookmark and Share

Aleksinac 23.05.2017. FoNet

Završnim bojevim gađanjem u okviru osmodnevne taktičke vežbe "Vatreni skok 2017" na poligonu „Pasuljanske livade", pripadnici Prvog topovsko-haubi kog diviziona i Mešovitog raketnog artiljerijskog diviziona Mešovite artiljerijske brigade iz Niša okončali su višednevno pokretno logorovanje.

Vežba "Vatreni skok" na Pasuljanskim livadama

Vežbu su pratili komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, članovi tima za spoljnu evaluaciju iz Komande Kopnene vojske i rezervne vojne starešine opštinske organizacije Rezervnih vojnih starešina Aleksinac, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Pripreme za vežbu i bojeva gađanja pripadnici Mešovite artiljerijske brigade započeli su pre dva meseca. Najpre su u niškoj kasarni "Mija Stanimirović", a potom i u okolini Niša i Aleksinca, izveli više taktičkih uvežbavanja.

Period intenzivne obuke okočan je osmodnevnim pokretnim logorovanjem koje se odvijalo na potezu Rtanj – Intervidovski poligon "Pasuljanske livade". Rukovodilac vežbe bio je načelnik štaba Mešovite artiljerijske brigade pukovnik Dejan Novaković.

Po završetku artiljerijskih bojevih gađanja, komandant brigade pukovnik Zvonko Stojković je rekao da su u sklopu logorovanja postavili nekoliko ciljeva – da se njihove komande uvežbaju u rukovođenju i komandovanju jedinicama u toku izvođenja borbenih dejstava i da uvežbaju i provere osposobljenosti jedinica u izvođenju borbenih dejstava u složenim meteo, vremenskim i zemljišnim uslovima.

Na uspešno izvedenim gađanjima pripadnicima Brigade čestitao je general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, koji ih je obišao na položaju Velika Brezovica.

Komentara: 0


#   Aleksinac   Rtanj   vojska   Ministarstvo odbrane   Milosav Simović   mešovita artiljerijska brigada   Zvonko Stojković   Dejan Novaković   Pasuljanske livade
@mo_i_vs @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima