Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vladika Arsenije uručio Gradu Nišu orden Sv. Romana Đuniškog prvog stepena

rssBookmark and Share

Niš 06.10.2021. Južna Srbija Info

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G. Arsenije, uručio je Gradu Nišu orden Sv. Romana Đuniškog prvog stepena, koji je u ime Grada primila gradonačelnica Dragana Sotirovski. Podeljene su i gramate u znak zahvalnosti privrednicima koji su svojom velikodušnošću, trudom i staranjem iskazali ljubav prema Svetoj Crkvi.

Vladika Arsenije uručio Gradu Nišu orden Sv. Romana Đuniškog prvog stepena

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije služio je danas Svetu Arhijerejsku Liturgiju u niškom hramu Sv. Cara Konstantina i Carice Jelene.

Njegovom Preosveštenstvu sasluživali su protojerej Miodrag Pavlović, Arhijerejski namesnik prvi niški, protojerej Nebojša Orović, paroh prvi pri hramu Sv. Cara Konstantina i Carice Jelene, protojerej Dejan Arsić, paroh sedmi, protonamesnik Miroslav Bošnjak, paroh četvrti, protođakon Đorđe Filipović i đakon Predrag Piperski.

Povodom slave paraklisa pri ovom hramu, posvećenog Začeću Sv. Jovana, Preosvećeni Vladika je osveštao slavske darove i prerezao slavski kolač, nakon čega se prigodnom besedom obratio sabranim vernima.

Na kraju Svete Evharistije, Njegovo Preosveštenstvo uručio je Gradu Nišu orden Sv. Romana Đuniškog prvog stepena, koji je u ime Grada primila gradonačelnica Dragana Sotirovski. Takođe, podeljene su i gramate u znak blagodarnosti privrednicima koji su svojom velikodušnošću, trudom i staranjem iskazali ljubav prema Svetoj Crkvi.

Episkop je potom, u prisustvu sveštenstva i vernog naroda, osvetio novu palionicu sveća i crkvenu prodavnicu pri ovom svetom hramu, koja će od ovog dana biti na usluzi svima onima koji u ovu svetinju budu dolazili.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Hram cara Konstantina i carice Jelene   Vladika Arsenije   Orden Svetog Roman
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima