Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vladika Teodosije obišao hram u Dubočici kraj Leskovca

rssBookmark and Share

Leskovac 26.12.2016. Zdravko Stojnic

Episkop raško-prizrenski Teodosije i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišli su hram Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica kako bi se upoznali sa radovima na izgradnji ove svetinje.

Vladika Teodosije obišao hram u Dubočici kraj Leskovca

„Nema većeg blagoslova nego da neko bude udostojen od Boga da može da gradi hramove. Ne može to svako, ne da se svakome, ima ljudi bogatih , koji bi mogli više da urade, ali ne rade, nije svakome dato. Zato je meni drago kad dođem u Leskovac i vidim kakva je predanost ljudi, grada i svih koji vode ovaj grad kada je u pitanju crkva- izjavio je vladika Teodosije tokom posete svetinji u Dubočici.

Izgradnja hrama Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica započeta je 2005. godine na inicijativu vernika i Srpske pravoslavne crkve.

„Nakon višegodišnje pauze, u 2014. godini, na zadovoljstvo svih nas, ponovo smo krenuli sa radovima na ovoj svetinji. Te godine završili smo krov, fasadu, a 2015. nastavili smo sa unutrašnjim uređenjem svetinje. Danas osećam radost što smo priveli kraju radove na unutrašnjem i spoljašnjem osvetljenju hrama - rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Do sada je grad u izgradnju hrama Svetog Simeona Mirotočivog uložio 14 miliona dinara, a u budžetu za 2017. godinu planirano je još 5 miliona dinara za uređenje poda i postavljanje podnog grejanja


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Dubočica   Vladika Teodosije   hram Svetog Simeona Mirotočivog
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima