Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vladikin blagoslov za početak nove školske godine - Veronauka vrlo bitna za razvoj mladih

rssBookmark and Share

Niš 18.10.2020. Južna Srbija Info

Nakon Svečane Arhijerejske liturgije, molitve i priziva Svetoh duha u niškom Sabornom hramu Silaska Svetoga Duha na apostole, danas je povodom početka nove školske godine uz blagolsov Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija, u Svetosavskom domu održan prijem za načelnika Školske uprave, dekane, profesore i veroučitelje.

Vladikin blagoslov za početak nove školske godine - Veronauka vrlo bitna za razvoj mladih

Izražavajući zadovoljstvo zbog prisustva sve većeg broja prvih ljudi niških obrazovnih ustanova, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. G. Arsenije, uz blagolsov i želje za srećan početak nove školske godine, posebno se osvrnuo na ulogu veroučitelja, kao posebnu vezu naše vere i crkve u vekovnom prenošenju znanja i nsledstva Svetog Save.

Zadovoljan, zbog prisustva velikog broja direktora i veroučitelja, vladika Arsenije, apelovao je na agilnost nastavnog kadra u edukaciji i širenjuu vere, s obzirom, kako je rekao, da je broj đaka koji se opredeljuju za veronauku opao za oko 30 odsto u posledljih par godina.

Načelnik Školske uprave Dragan Gejo, u svom obraćanju rekao je da škole rade u vanrednim okolnostima i da se to prenosi i na veronaku, ali da će sve učiniti da se ta situacija prevaziđe.

Prijemu su prisustvovali, starešina Sabornog hrama otac Branko Cincarević, sveštenici Eparhije niške, načelnik Školske uprave, koja obuhvata Nišavski, Pirotski i Toplički okrug, Dragan Gejo, dekani, direktori, profesori i nastavnici-veroučitelji, niških obrazovnih ustanova.

Komentara: 0


#   Niš   Niška eparhija   Školska uprava   Dragan Gejo   školska godina   Vladika Arsenije   veronauka
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima