Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Voda se povlači iz industrijske zone kod Niša

rssBookmark and Share

Niš 16.03.2015. Južna Srbija Info

Industrijska zona “Donje Međurovo” i Novo Selo pored Niša i dalje su poplavljeni, ali se voda povlači i njen nivo je dosta opao, izjavio je za Betu, zamenik šefa Štaba za vanredne situacije u Nišu Žarko Ranković.

Foto TV Zona Plus
Foto TV Zona Plus

- Kolektorski sistem nije funkcionisao jer su cevi bile zapušene. Vatrogasci su ih uz mnogo muka osposobili, radili su i noću pod reflektorima - kazao je Ranković.
 
Prema njegovim rečima, uz mnogo muka na području industrijske zone “Donje Međurovo” aktivirane su pumpe koje su takodje doprinele da nivo vode počne da opada.
 
- Pumpa kod pogona “Jure” nije mogla da bude uključena jer je voda poplavila trafo-stanicu, pa je aktivirana uz pomoć agregata. Od četiri pumpe koje je imala firma “Fripak” tri su ukradene, a jedna je bila u kvaru, pa je uključena tek nakon popravke - objasnio je Ranković.
 
On je istakao da je grad proteklih dana angažovao stručnjake Centra za vanredne situacije, Rusko-srpskog humanitarnog centra i “Srbijavoda”, kako bi što pre bio rešen problem sa podzemnim vodama koje plave industrujsku zonu i Novo Selo.

Ranković je dodao da će nakon povlačenja vode, Institut za javno zdralje Niš obaviti kompletnu dezinfekciju poplavljenog područja.

 

Beta, Južna Srbija Info


#   Niš   Južna Srbija region   Donje Međurovo   poplava   Južna Srbija Info   pumpa   Novo Selo   Žarko Ranković   podzemne vode   RSHC Ruski humanitarni centar   štab za vanredne situacije   stabilizacija   industrijska zona
@juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima