Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Voda se povlači, po 100.000 dinara ugroženima

rssBookmark and Share

Prokuplje 22.04.2014. Tanjug

Predsednici opština u topličkom kraju i Aleksincu rekli su danas da se voda povlači i da se preduzimaju mere za sanaciju poplavljenih područja i kuća

Voda se povlači, po 100.000 dinara ugroženima

Predsednik opštine Prokuplja Ljubiša Đurković rekao je da je 21 porodica iz romskog naselja evakuisana i zbrinuta iz preventivnih razloga i da će deci biti obezbeđen lekarski pregled.

"Radi se bedem kako bi bilo zaštićeno groblje od novog plavljenja na kome je oštećeno pet spomenika", kazao je Đurković.

"Stanovništvo se u Prokuplju vodom snabdeva iz cisterni, jer iz nadležnih službi još uvek nema potvrde o ispravnosti vode", kazao je predsednik prokupačke opštine.

Đurković je rekao da se radi i na sanaciji puta Toponica–Draganja, koji je oštećen izlivanjem vode.

Predsednik opštine Kuršumlije Radoljub Vidić rekao je da je Opštinsko veće danas donelo odluku da se iz tekuće budžetske rezerve za 10 najugroženijih porodica izdvoji po 100.000 dinara. Radi se o domovima koji su poplavljeni i kojima je pokućstvo uništeno.

"Stanovništvo se pijaćom vodom snabdeva iz cisterni", kazao je Vidić.

Upravnik Đavolje varoši Radoje Stepanović rekao je da je završena nova staza koja je posipana peskom dok ne budu osposobljeni mostovi. Žuti potok poplavio je podnožje Đavolje varoši, porušio je dva mosta, zatrpao tri i poplavio restoran i suvenirnicu.

Predsednik opštine Žitorađa Goran Stojković rekao je da je snabdevanje vodom normalizovano i da će tokom dana biti obavljena dezinfekcija poplavljenih domova kako bi se oko 15 porodica, smeštenih u sportskoj hali, vratilo svojim kućama.

U Žitorađi se radi na rasčišćavanju terena koji su bili pod vodom.

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković rekao je da se Južna Morava povlači i da se radi na sanaciji terena, a snabdevanje vodom i strujom u Aleksincu je normalno.


#   Prokuplje   Aleksinac   Žitorađa   Ljubiša Đurković   Đavolja Varoš   Južna Morava   Goran Stojković   poplava   Radoljub Vidić   Nenad Stanković   predsednik opštine   Radoje Stepanović   opštinsko veće   Toplica reka   lekarski pregled
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima