Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vozač bez dozvole pregazio pešaka

rssBookmark and Share

Glogovica 02.12.2008. B. Janačković - K.Kamenov

Vozač bez dozvole pregazio pešaka

Slađana Milenović (28) iz Žitkovca kod Aleksinca poginula je na regionalnom putu kada je na nju „mercedesom” naleteo Milan Janković (18) iz Žitkovca koji je vozio iako nema vozačku dozvolu. Nesreća se desila 29. novembra oko 17.50, a nesrećna žena je od zadobijenih povreda glave preminula na licu mesta.

Istražni sudija Opštinskog suda u Aleksincu Nebojša Colić nakon saslušanja odredio je juče pritvor do 30 dana Jankoviću zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Slađanina ćerka, koja će 9. decembra da napuni šest godina, još ne zna da je ostala bez majke, koja je u nedelju sahranjena na groblju u rodnom selu Glogovica kod Aleksinca. Toga dana nesrećna žena je sa prijateljicom pošla od Aleksinca do obližnjeg Žitkovca u posetu drugarici. Kretala se desnom stranom puta kada ju je s leđa „mercedesom” pokosio Janković. Kuća Slađaninih roditelja u Glogovici zavijena je u crno. Sima i Dragica Jović, otac i majka nastradale žene, kao i brat Srđan, nemi od bola. Kažu da je tragedija mogla da bude veća da je i mala Kristina krenula sa majkom toga dana do Žitkovca.

- Na Slađanin poziv sam u subotu došao do Aleksinca po unuče i video se nakratko s njom. Rekla mi je da mora duže da ostane na poslu. Nisam imao pojma da će posle posla da ide u Žitkovac. Eh, da sam znao šta će da se desi, ostao bih ceo dan s njom - kroz suze priča otac Sima.

Slađanin suprug Vladimir Milenović kaže da još ne znaju kako da ćerki kažu da joj je majka poginula i da ne znaju detalje nesreće.

Slađana je radila u jednom ugostiteljskom objektu na aleksinačkoj pijaci i posle posla je krenula sa drugaricom u posetu, a mene je policija pronašla na poslu oko 20 časova da mi kažu da je nastradala. Strašno je to što je njeno beživotno telo ležalo tri sata u kanalu pored puta, pokriveno ćebetom. Kao da se radi o kučetu. Mogla je policija brže uviđaj da uradi - ogorčen je Slađanin suprug Vladimir Milenović.

Niška policija juče je izdala zvanično saopštenje u kojem se kaže da je uzrok nezgode neprilagođena brzina kretanja Jankovićevog vozila koji uz to i ne poseduje vozačku dozvolu, kao i nepropisno kretanje pešaka kolovozom. Janković je, kako saznajemo, na saslušanju kod istražnog sudije - izjavio da su ga u momentu nesreće zaslepila svetla automobila koji je nailazio iz suprotnog smera. On je kazao da je u tom trenutku vozio oko 70 kilometara na čas, ali će se tačna brzina utvrditi veštačenjem. Nakon nesreće on je pobegao s lica mesta kući, da bi se nakon toga, 15 minuta kasnije, sam prijavio policiji.

http://www.blic.rs/hronika.php?id=68129


#   policija   vozači   Glogovica   istražni sudija   Milan Janković   beživotno telo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima