Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lončar traži kazne zbog divljanja u bolnici

rssBookmark and Share

Vranje 21.09.2014. Tanjug

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zatražio je od državnih organa da se najoštrije sankcionišu vinovnici incidenta na odeljenju ginekologije u Zdravstvenom centru Vranje u kojem je povređen dežurni lekar.

Lončar traži kazne zbog divljanja u bolnici

"Nedopustivo je da krug bolnice bude poligon za ispoljavanje najprimitivnijeg ponašanja, bolnice moraju da budu i ostanu oaze mira i mesto gde se poštuje mir pacijenata i rad lekara", rekao je Lončar, a saopštilo Ministarstvo zdravlja.

Lončar je od državnih organa zatražio hitnu reakciju, kako bi se pokazala odlučnost da se slične situacije neće tolerisati.

"Nezamislivo je da se u krug bolnice ulazi u alkoholisanom stanju, a posebno fizički se sukobljavati sa obezbeđenjem i dežurnim medicinskim osobljem", ocenio je ministar i dodao da je u krugu bolnica zabranjena upotreba automobilskih sirena.

Vranjska policija saopštila je ranije danas da će podneti krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju protiv dve osobe iz tog grada koje su, kako se sumnja, polomile staklo na ulaznim vratima Ginekološkog odeljenja Zdravstvenog centra i povredile radnika obezbeđenja.

Kako se navodi u saopštenju PU Vranje, sumnja se da su osumnjičeni polomili staklo na ulaznim vratima Ginekološkog odeljenja i pokušali da nasilno uđu, u čemu ih je sprečio radnik obezbeđenja, kome su naneli povrede.

Policija je, takođe, podnela prijavu Prekršajnom sudu protiv tri osobe koje su ispred Ginekološkog odeljenja remetile javni red i mir vikom i upućivanjem uvreda dežurnom doktoru.

Kako je prenela Televizija Vranje, incident se dogodio 18. septembra oko 19.30 kad je grupa ljudi, nezadovoljnih što im je naplaćen ulazak automobilom u bolnički krug, polomila ulazna vrata i povredila radnika obezbeđenja.


#   Vranje   bolnica   PU Vranje   Zlatibor Lončar   kazne
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima