Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Svečani ispraćaj za učenike i kadete vojnih škola

rssBookmark and Share

Vranje 14.08.2018. Južna Srbija Info

U prostorijama Doma vojske u Vranju, priređena je ceremonija svečanog ispraćaja devet učenika i kadeta, koji su iz građanstva primljeni u sistem vojnog školovanja, za predstojeću školsku godinu.

Vranje: Svečani ispraćaj za učenike i kadete vojnih škola

Centar Ministarstva odbrane Vranje, koji pokriva Pčinjski upravni okrug, godinama se nalazi u vrhu po broju prijavljenih kandidata.

Nakon stroge selekcije, sa teritorije Grada primljena su šestorica kandidata, iz opštine Bujanovac dvoje, a jedan kandidat dolazi iz Kosovskog pomoravlja. U ime gradskog rukovodstva, srećan početak školske godine poželeo je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

„Nije mala stvar biti oficir i deo vojske Srbije. Istorija je pokazala da je srpska vojska jedan od stubova naše države i naroda“, rekao je on i dodao:

„Želim da budete dostojni srpske zastave koju nosite kao i oficirskih činova koje ćete poneti“.

Svečanost je drugu godinu zaredom upriličena u organizaciji Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, u cilju promocije vojnog poziva i dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem.

„Vojnička uniforma duboko je utkana u tradiciju i svest našeg naroda. Prelaskom na profesionalni koncept popune, tradicionalna muška institucija vojska Srbije, širom je otvorila kapije kasarni, nudeći mogućnost školovanja i zaposlenja oba pola“, rekao je načelnik planiranja pripreme za odbranu Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, potpukovnik Branislav Stojanović.

U Srednju stručnu vojnu školu upisan je Aleksa Stojković, a u 46. klasu Vojne gimnazije upisani su Luka Bačević, Lazar Veličković i Srđan Jovanović. U 143. klasu Vojne akademije Univerziteta odbrane primljeni su Anastasija Stoilković, Zoran Nikolić i Aleksandar Nikolić, dok su Lazar Stošić i Dušan Nikolić upisani u 11. Klasu Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univeziteta odbrane. Kao novina, ove godine svim primljenim kandidatima obezbeđene su besplatne karte za odlazak iz Vranja, odnosno Bujanovca do Beograda i nazad. Svečanosti su prisustvovali i predsednik Skupštine Vranja dr Dejan Tričković, zamenik predsednika opštine Bujnovac dr Stojanča Arsić, pomoćnik komandanta za podršku komande 4. Brigade Kopnene vojske potpukovnik Goran Stanković i generalni direktor firme „Kavim Jedinstvo“ Goran Stojanović.

Komentara: 0


#   Vranje   Bujanovac   Dejan Tričković   Ministarstvo odbrane   Zoran Nikolić   Goran Stojanović   kadeti   istorija   Nenad Antić   Aleksandar Nikolić   Vojska Srbije   Srđan Jovanović   Lazar Veličković   Vojna gimnazija   Dušan Nikolić
@mo_i_vs @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima