Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranjska policija batinama iznuđuje priznanja?

rssBookmark and Share

Vranje 30.12.2012. Stefan Radović

Danas ističe pritvor sedmorici osumnjičenih za podmetanje požara u Vranju i oni će biti saslušani radi određivanju daljih mera.

Vranjska policija batinama iznuđuje priznanja?
Prema saznanjima neki od osumnjičenih juče su, prilikom saslušanja u policiji bili izloženi brutalnoj torturi kako bi priznali da su oni izvršioci dvadeset nerasvetljenih paljevina koje su se u poslednjih par godina dogodile u Vranju.

Njihovi branioci nisu zvanično želeli da govore o ovome dok ne budu izašli pred istražnog sudiju, ali prema našim informacijama zatražiće veštačenje lekara i nakon toga reagovanje nadleznih institucija.

Kako saznajemo, dokazi koje policija ima protiv uhapšenih nisu dovoljni da bi im se odredio pritvor do 30 dana. Dvojica osumnjičenih, Božidar Stojanović i Miloš Mladenović, koji su uhapšeni u petak, već su bili privodjeni zbog sumnji da su učestvovali u paljevinama, međutim zbog nedostatka dokaza pušteni su nakon saslušanja.

- Božidar Stojanović bio je uhapšen za paljenje diskoteke Paladijum i vranjskog pozorišta, čak su mu i pritvor od mesec dana odredili i pošto nisu imali ništa morali su da ga puste. Dokaz koji je ukazivao da je on počinilac bio je to što je pronađen njegov DNK na oluku pozorišta i to nedelju dana nakon paljevine, kada je pritisak javnosti postao neizdrziv - objašnjava izvor Trojke iz vranjskog pravosuđa.

- Sa takvim dokazima niko normalan neće da ga drzi u pritvoru, jer to kasnije povlači odgovornost, Stojanovic je tada uhapšen zajedno sa Nikolom T. i obojica su pušteni zbog nedostatka dokaza, a vranjska policija pokušala je da prebaci odgovornost na tužilaštvo što su kasnije u nekoliko navrata i javno izjavljivali - kaze nas izvor.

Kako nezvanično saznajemo ni ovog puta situacija nije ništa bolja. Osim automatske puške i municije koju je policija zaplenila prilikom pretresa kuća i stanova osumnjičenih nikakvih konkretnih dokaza da su oni počinioci serije paljevina automobile i objekata u Vranju nema.

- Imaju iste dokaze koje su imali i kada su prvi put uhapsili Stojanovića i priveli Mladenovića. Ne mogu da dokažu paljevine i moraće da ih puste opet ili će da zadrže ove kod kojih je pronađeno oružje da bi bar koliko toliko opravdali spektakl koji su od ovog hapšenja napravili u javnosti - kaze nas izvor.

Podsetimo, u Vranju su u petak u akciji Žandarmerije, Kriminalističke policije I Policijske uprave Vranje uhapšeni Miloš Mladenović, zatim Miloš Popović, Miloš Andjelković, Miloš Cvetković Velimir Vukoslavović, Božidar Stojanović i Dejan Nikolić.

Njih policija sumnjiči da su učestvovali u paljenju automobila i ugostiteljskih objekata u Vranju. Prema evidenciji vranjske policije, od 2008. godine do oktobra 2012.godine u tom gradu zapaljeno je 17 putničkih automobila, a goreli su i ugostiteljski objekti. Samo u novembru ove godine zapaljena su još tri putnička automobila.


#   Vranje   policija   Miloš Cvetković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima