Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Evroprajd će biti odložen ili otkazan

Bookmark and Share

27.08.2022. RTS, Južna Srbija Info

Vučić je naveo da će u dogovoru sa većinom članova Vlade i premijerkom biti otkazan ili odložen Evroprajd koji je bio planiran za sredinu septembra u Beogradu.

Vučić: Evroprajd će biti odložen ili otkazan

Objasnio je da nije srećan zbog toga, da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država takvu odluku donela pritisnuta brojnim problemima.

"To ne govorim zato što sam mnogo srećan, to govorim zato što ne možemo u ovom trenutku kada imamo i Otvoreni Balkan i tešku krizu na KiM, koja neće prestati do 1. septembra", rekao je Vučić.

Ukazao je i na to koliko je laži izneto o Evroprajdu i da će srušiti veliki moral crkve, pri čemu, kako je primetio, litije drže raščinjeni monasi i zakazuju ih neki koji su osuđeni za nasilje u porodici i za druga krivična dela.

Dodao je da ima mnogo ljudi koji iskreno veruju da je "reč o velikom zlu", ali da se otkazivanjem ugrožavaju prava manjine, jer je država pritisnuta problemima.

"Nije to pitanje da li su oni jači, jednostavno u nekom trenutku ne možete sve da postignete i to je to", rekao je Vučić.


#   Aleksandar Vučić   Gej parada   Parada ponosa
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima