Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić i Orban obišli novu deonicu na Koridoru 10 kod Proseka

rssBookmark and Share

Niš 21.11.2016. Južna Srbija Info

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban obišli su jutros novu deonicu Prosek–Bancarevo, dugu 9,4 kilometara, na istočnom kraku Koridora 10.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Premijer Vučić je tom prilikom Orbana detaljno upoznao sa radovima na celom Koridoru 10, a posebno istočnom kraku koji vodi od Niša ka bugarskoj granici.

Orban je čestitao premijeru Srbije na svemu što je do sada urađeno i na onome što je video, posebno pohvalivši kvalitet i brzinu radova.

Takođe, premijer Mađarske se interesovao za pojedinosti u realizaciji gradnje Koridora 10 kroz Srbiju.

Vučić je naglasio da će sa završetkom Koridora 10 kroz našu zemlju biti značajno skraćeno vreme putovanje na pravcu od Budimpešte preko Beograda i dalje ka Bugarskoj, kao i Makedoniji i Grčkoj.

Foto: Tanjug

Ne samo što ćemo brže putovati, već ćemo imati i mnogo bezbednije puteve, a značajno će biti povećan i promet vozila, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, istočni krak Koridora 10 jedan je od najtežih deonica zbog brdsko-planinskog predela.

Vučić je upoznao Orbana i sa aktuelnim radovima na Koridoru 11, koji je važan za povezivanje Srbije sa Crnom Gorom, ali i planiranom izgradnjom autoputa Niš–Priština, dodavši da time Niš postaje regionalni centar i značajna raskrsnica puteva.


#   Niš   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   koridor 10   Prosek selo   Viktor Orban
@avucic @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima