Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić nastavio kampanju "Budućnost Srbije" posetom Jablaničkom okrugu

rssBookmark and Share

Leskovac 01.03.2019. Južna Srbija Info

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" posetom Jablaničkom okrugu i obišao Vlasotince, Bojnik, Medveđu, Lebane i Leskovac.

Vučić nastavio kampanju "Budućnost Srbije" posetom Jablaničkom okrugu

"Hoću ljudima koji žive ovde, a poreklom su sa Kosova i Metohije, da poručim da ne brinu, da će rezultat biti u korist Srbije", rekao je predsednik Vučić  u obraćanju građanima Vlasotinca, gde je obišao obnovljenu Osnovnu školu „Siniša Janić“. On je naveo da je u školu uložen značajan novac sa ciljem da škola, koja je dala najznačajnija imena Vlasotinca i Jablaničkog okruga, zasija novim sjajem posle više od 140 godina od kada je osnovana.

"Hoćemo da deca ostaju u Jablaničkom okrugu, da imaju uslove kakve imaju mladi u svim razvijenim zemljama sveta. To možemo da uradimo zato što danas imamo više novca nego ranije. Ulagaćemo još više u sve javne objekte u Vlasotincu", izjavio je predsednik  Vučić i istakao da je, i pored činjenice da je u 2018. godini Opština Vlasotince realizovala 50 projekata ukupne vrednosti 1,8 miliona dinara, potrebno još investicija i pogona.

"Rekao sam da ćemo ići s teškim merama, što se mnogima nije svidelo, ali i da ćemo ozdraviti Srbiju. Danas sa javnim finansijama nemamo problema. Ljudi su videli da rad, trpeljivost i  strpljenje daju rezultate. Naš ekonomski rast značajno je veći od većine zemalja u regionu, mada će nam biti potrebno još mnogo godina da sustignemo razvijene zemlje. Mora da se ide bržim tempom nego do sada", istakao je predsednik Srbije i zamolio  sve u lokalnim vlastima da pokažu veću brigu prema ljudima.

"Ne možemo da rešimo sva pitanja, ali hoćemo da odgovorimo svakome, da pokažemo ljubav i pažnju. To mora da se radi u saradnji sa lokalnim čelnicima", poručio je predsednik Vučić i najavio ulaganja u turizam Vlasinskog jezera i drugih potencijala ovog kraja, posebno nakon otvaranja autoputa kroz Grdeličku klisuru.

Predsednik Vučić posetio je i Bojnik, kao prvi predsednik Srbije koji je posetio to mesto, i najavio građanima čitav niz konkretnih projekata za tu opštinu. On je naveo da će država finansirati i pomoći izgradnju agro-zone u koju bi došli investitori, kao i da će to omogućiti elektrifikaciju plastenika.

"Kao što smo u Lebane doveli jednog investitora, a potrebno je još jednog, tako moramo i u Bojniku da napravimo fabriku, da bi građani ostali", rekao je predsednik Vučić i poručio da će Bojnik moći da računa na sve veću podršku države.

Predsednik Vučić je u Bojniku obišao proizvodni pogon fabrike za izradu galanterije "Autostop" i plantažu voća "Ekspert stil", koja se prostire na 21 hektar.

Predsednik Vučić je, nakon obilaska Arheološkog nalazišta Caričin grad – Justiniana Prima kod Lebana , najavio da će u turistički razvoj Caričinog grada biti uloženo najmanje 3 miliona evra i da ćemo pokušati da 2023. godine bude upisana na listu svetske kulturne baštine Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO).

Predsednik  Vučić obišao je Sijarinsku banju i rehabilitacioni centar – hotel  "Gejzer", gde bi, do kraja godine, trebalo da počne izgradnja modernog SPA centra i istakao da je potreban privatni kapital da se Banja unapredi, jer je ona bogatstvo cele Srbije, a ne samo Jablaničkog okruga. On je najavio da će država u Sijarinsku banju uložiti oko 60 miliona dinara.

"I ne brinite kome pripada, nego dolazite sa što više ideja, a mi ćemo da podstičemo, da investiramo, jer nam je stanje u budžetu bolje, zahvaljujući reformama", rekao je predsednik Vučić i dodao da će se raditi put Medveđa – Lebane.

Predsednik Vučić je obišao i rekonstruisani Dom zdravlja u Medveđi, u koji je uloženo 41 milion dinara, i obdanište "Dečja radost" u Lebanu, gde je poručio da će se u narednom periodu više ulagati u obnovu i rekonstrukciju javnih objekata na teritoriji te opštine, jer država sve to može da uradi zahvaljujući podršci građana borbi za vođenje odgovorne politike.

Predsednik Vučić obišao je, na kraju posete Jablaničkom okrugu, rekonstruisanu Ustanovu za odrasle i starije u Leskovcu, u koju je uloženo više od 62 miliona dinara.

„Srbija ima dobru budućnost. Znala je kako da se štiti i čuva u prošlosti i još bolje će znati kako da čuva svoje interese u budućnosti“, poručio  je predsednik Vučić građanima Leskovca i najavio nove investicije u tom kraju, gradnju najmodernijeg fudbalskog stadiona u Leskovcu, kao i gasifikaciju juga Srbije. On je istakao da Srbija, zahvaljujući ekonomskim uspesima, snaži i policiju i vojsku, otvara nacionalne institucije, od Narodnog muzeja, Muzeja savremene umetnosti, do pozorišta "Bora Stanković" u Vranju.

"Čini mi se da je potpuno jasno, kada pogledate večeras Leskovac, danas Bojnik, Lebane, Medveđu, Vlasotince, da je ustala Srbija, pristojna Srbija, da sačuva takvu Srbiju i od onih spolja i od onih unutra koji bi da je sruše", zaključio je predsednik Vučić.

Komentara: 0


#   Leskovac   Dom zdravlja   Vlasotince   Bojnik   Lebane   Medveđa   Aleksandar Vučić   Jablanički okrug   Bora Stanković   investicije   predsednik Srbije   Caričin grad   Justiniana Prima   kampanja Budućnost Srbije
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima