Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić primio drugu dozu vakcine u Pukovcu, potom posetio Gadžin Han

rssBookmark and Share

Doljevac 27.04.2021. Južna Srbija Info

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas drugu dozu vakcine kineske kompanije "Sinofarm" u Zdravstvenoj stanici sela Pukovac, nakon čega je u Gadžinom Hanu održao sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave Nišavskog okruga sa kojima je razgovarao o novim projektima i ulaganjima u ovaj deo Srbije.

Foto: D. Grol
Foto: D. Grol

Predsednik je ovom prilikom porazgovarao sa okupljenim građanima kako bi saslušao njihove probleme i pitanja, ali i apelovao da se vakcinišu i naglasio da je vakcinacija najbitnija za razvoj i rast ekonomije.

„„Mislim da je najvažnije da se ljudi vakcinišu. Molim ljude da budu obzirni i obazrivi prema svima drugima, da vode računa o svojim najbližima, ali i drugim ljudima sa kojima dolaze u kontakt“, poručio je predsednik i dodao da je uveren da će građani pokazati odgovornost, kako bi zemlja mogla da nastavi snažan trend rasta.

„Mi ne možemo da razgovaramo o rastu, fabrikama, putevima i prugama ako imamo veliki broj zaraženih", rekao je predsednik Vučić i naveo da se sa unapređenjem zdravlja ljudi, ujedno ubrzava i privredni život u Srbiji. Predsednik je u tom smislu dodao da se u Rudnoj Glavi, u kojoj se vakcinisao 6. aprila, već gradi fabrika koja bi trebalo da bude otvorena 28. juna ove godine.

Predsednik je istakao da država danas ima više novca nego ranije, najviše u modernoj istoriji srpske države, tako da veruje da će novac moći da se uloži ne samo u renoviranje i obnovu, već i u izgradnju onoga što je najbolje.

"Trenutno radimo tri klinička centra, 19 bolnica i veliki broj domova zdravlja u Srbiji", napomenuo je predsednik Vučić i dodao da je u planu i renoviranje Vojne bolnice u Nišu, istakavši da Niš napreduje mnogo brže od očekivanja.

„Niš postaje najvažnija raskrsnica u ovom delu Srbije, nakon razornih godina kada se nije ništa radilo. Niš će biti i raskrsnica svih pruga za ceo Balkan", rekao je predsednik i najavio da će sutra u Novom Sadu biti postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice.

Govoreći o ekonomskim planovima za 2021. godinu, predsednik Vučić je ponovio da će Srbija nastojati da prevaziđe prognoze Međunarodnog monetarnog fonda koji je procenio da će rast regiona biti 4,4 odsto, a Srbije 5 odsto, te naglasio da naša zemlja ima za cilj rast od 6 odsto i više, čime će biti najbolja u regionu, ali i u evrozoni.

„MMF je smanjio prognoze rasta evrozone na 4,5. Mi nismo zadovoljni sa 5, ići ćemo na plus 6, plus 6 i po", rekao je predsednik i dodao da bi to značilo značajno povećanje plata, penzija.

Predsednik Vučić je izrazio posebnu zahvalnost Narodnoj Republici Kini, kineskom predsedniku Si Đinpingu i kineskom narodu zbog isporuke velikog broja vakcina i dodao da će novoizgrađena kineska fabrika Šinju u Nišu biti otvorena u maju ili junu, kao i da će zaposliti oko 1.000 ljudi.

"To je odlična i važna fabrika. Ima još investicija iz Evrope i Kine, tako da se verovatno u narednih mesec i po dana vidimo u Nišu", rekao je predsednik i dodao da je danas u Gadžinom Hanu razgovarao sa predstavnicimna lokalnih vlasti o tome šta sve može da se uradi za razvoj u Nišavskom, Jablaničkom, Topličkom i drugim okruzima.

„Za nas je Gadžin Han veoma važan jer nećemo da se život ovde ugasi. Želimo da napredujete, da imate siguran posao i da možete da garantujete budućnost svojoj deci“, kazao je predsednik Vučić na sastanku sa predstavnicima okruga i dodao da se razgovaralo i o industrijskoj zoni, kao i o rekonstrukciji puteva i drugim projektima od značaja za razvoj ovog dela zemlje.


#   Aleksandar Vučić   Doljevac   Gadžin Han   Pukovac   MMF   kovid vakcina
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima