Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Srpske železnice uskoro postaju konkurencija evropskim!

rssBookmark and Share

Vranjska Banja 02.03.2017. Južna Srbija Info

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas rekonstruisanu prugu od Vranjske Banje do Ristovca, na železničkom Koridoru 10, na kojoj su radovi finansirani iz kredita Ruske Federacije.

Foto: Z.Z.M.
Foto: Z.Z.M.

Vučić je iskazao zahvalnost Rusiji, i ocenio da dve zemlje mogu da nastave još bolju i uspešniju saradnju na svim poljima.

On je izrazio uverenje da će sa ruskom stranom biti potpisano još ugovora, s obzirom na pokazani kvalitet i efikasnost u radu.

Prema njegovim rečima, rekonstruisana deonica pruge Vranjska Banja–Ristovac na železničkom Koridoru 10 dugačka je 17,7 kilometara, i na njoj će vozovi umesto dosadašnjih 50 moći da idu i do 120 kilometara na sat.

Premijer je poručio da ima još mnogo posla da se završi, i kao primer naveo da pored tri južne deonice nedostaje još 80 kilometara pruge kako bi prosečna brzina voza bila 100 kilometara na čas, i kako bi Srbija imala železnicu koja bi bila konkurentna evropskim zemljama.

Vrednost radova na ovoj deonici iznosi 10,5 miliona dinara, ukazao je on i podsetio na to da se na tom železničkom pravcu nalaze i druge dve "južne" deonice, čija se rekonstrukcija, takođe, finansira sredstvima iz ruskog kredita.

Počeli smo da vraćamo poverenje građana u srpske železnice i da polako podižemo zemlju, poručio je Vučić.

On je potvrdio i da je sa jednim od najvećih i najbogatijih investitora na svetu razgovarano o investiranju u više banja u Srbiji, i objasnio da je njihova želja da sve to kao "klaster" ponude na tržištu. 

Razgovaram i o rešenju za Vranjsku banju i prekjuče sam imao važne razgovore sa moćnim investitorima i za Bujanovačku, Sijarinsku, Nišku i za banju Zvonce, istakao je premijer.

Vučić je, govoreći o situaciji u regionu, naglasio da je Srbija uspevala i uspeće i u budućnosti da sačuva stabilnost, koja je neophodna za realizaciju brojnih projekata, kao što je ovaj.

On je iskazao posebnu zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža našoj zemlji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.


#   SNS   Železnice Srbije   Aleksandar Vučić   Vranjska Banja   pruga   Aleksandar Čepurin   Ristovac
@sns_srbija @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima