Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završena obnova toplane “Jug”

rssBookmark and Share

12.10.2015. NTV, Belami

Puštanjem u rad remontovanih kotlova toplane jug značiće i kvalitetnije grejanje za 10.000 domova koji su povezani na sistem daljinskog grejanja.
energetike i rudarstva, grada, toplane.

Završena obnova toplane “Jug”

Rekonstruisane kotlove pustio je u rad gradonačelnik niša Zoran Perišić, u prisustvu predstavnika ministarstva

Stanovi korisnika daljinskog grejanja od danas su topli, rekao je direktor “Gradske Toplane“ Slobodan Maksimović na otvaranju renoviranog pogona toplane “Jug“. Reč je o najvećoj investiciji u poslednjih nekoliko godina, sufinansiranoj od strane nemačke banke za obnovu i razvoj.

Obnova je, međutim, preko potrebna i toplovodima, budući da je od ukupno skoro 70 km toplovodne mreže, u poslednjih 15 godina, obnovljeno svega 15 kilometara. Iako je zvaničan početak grejne sezone 15. oktobar, svi korisnici daljinskog grejanja od danas su u svojim stanovima imali tople radijatore, rekao je direktor niške toplane Slobodan Maksimović.

Rekonstrukcija toplotnog izvora “Jug“ je plod dugogodišnje saradnje Srbije i Nemačke, budući da su radovi izvedeni kroz četvrtu fazu investicionog ciklusa nemačke banke za obnovu i razvoj KfW. Za razliku od osavremenjene toplane “Jug“ čak 55 kilometara toplovodne mreže u Nišu je staro i dotrajalo. Prema rečima direktora toplane, trebalo bi da se u narednih godinu dana, renovira bar tri do četiri kilometra.

Prilog TV Belami:


#   Gradska toplana JKP   Zoran Perišić   rekonstrukcija   Slobodan Maksimović   KFW   5. oktobar
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima