Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zvučni semafori na pešačkim prelazima za osobe sa oštećenim vidom

rssBookmark and Share

Niš 19.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Udruženje građana "Nemanja-Niš" najvilo je završetak projekta implementacije zvučne signalizacije za bezbedan koridor za pešake u gradu Nišu.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Ova inicijativa, podržana od strane Direkcije za izgradnju grada, Parking servisa i Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Srbije - Niš, predstavlja značajan korak ka unapređenju sigurnosti pešaka sa oštećenim vidom u našem gradu.

Zahvaljujući velikodušnoj podršci članova udruženja i donacija renomiranih firmi i preduzetnika kako iz Niša, tako i iz Vranja, uspeli smo da obezbedimo sredstva potrebna za nabavku kvalitetne opreme od renomiranog dobavljača. Ova oprema ne samo da odgovara najvišim standardima bezbednosti, već će značajno olakšati svakodnevne aktivnosti našim sugrađanima sa oštećenim vidom.

„Zahvaljujemo se svim donatorima na njihovoj velikodušnosti i podršci. Ovaj projekat je primer kako zajedničkim naporima možemo unaprediti životne uslove u našoj zajednici“, izjavio je Zoran Pavlović, predsedtavnik Udruženja građana "Nemanja-Niš".

Zvučna signalizacija će, dana 20. juna 2024. Godine, biti postavljena na pešačkim prelazima kod Niške tvrđave, na Trgu kralja Milana, kod TC Kalča, i preko ulice Cara Dušana, čime će se omogućiti bezbedniji koridor za pešake od glavne autobuske stanice u Nišu pa sve do niške Saborne crkve. 

 


#   Niš   slepi   semafori   TC Kalča   Zoran Pavlović   slabovidi   zvučni semafori   Udruženje građana "Nemanja-Niš"
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima