Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bodre svoje ne vređaju tuđe

rssBookmark and Share

Aleksinac 03.05.2007. izvor: Večernje novosti

Civilizovani način navijanja jedan je od razloga što je FK Napredak trenutno lider na tabeli Niške fudbalske zone.

Navijačke strasti pokazuju pesmom i bubnjevima.
Navijačke strasti pokazuju pesmom i bubnjevima.

 

Dok navijači mnogih nasih fudbalskih klubova,u zadnje vreme sve cesce divljaju,izazivajuci na stadionima nerede, tuče i rasističke ispade u Aleksincu je situacija potpuno drugačija. Jer, najvatreniji navijači domaćeg Napretka, člana Niške fudbalske zone, koji sebe nazivaju "SKURNjA", imaju pravilo: bodriti svoje pulene dok sluze glasne zice,ali nikako ne vređati ili na bilo koji drugi nacin naskoditi protivnickoj ekipi ili njenim navijacima. To je verovatno,jedan od razloga, što je Napredak trenutno lider na tabeli.

Međutim, ne tako davno,sa tribina aleksinačkog gradskog stadiona, mogle su se čuti samo psovke i uvrede, upućene, kako domaćim, tako i gostujućim igračima. Aplauzi su bili retki i igraci Napretka nisu imali gotovo nikakvu podršku. Pre dva meseca tome je dosao kraj. Aleksandar Marković-Talenat(26) i Nikola Petrović-Petra (23) okupili su oko sebe stotinak svojih vrsnjaka ali i nesto mlađih ljubitelja fudbala i navijaca Napretka,dali svojoj druzini ime "SKURNjA" i od tada je sve drugacije. Aleksandar je v.d predsednika, a Nikola v.d vođe ovog, inače, budućeg Udruženja navijača Napretka, koje uskoro treba da se registruje.

-Startovali smo ozbiljno 23.septembra. Od tada navijamo bez i najmanjeg incidenta,dostojanstveno i nikog ne vređamo, čak i kada nije u pravu,sto se posebno odnosi na sudije-kaze Aleksandar Marković.

Članovi "SKURNjE" imaju bogat repertoar pesama.Navijacke strasti ispoljavaju veoma bučno,tako da na kraju svi jedva govore,a tu su i bubnjevi.Za sada se sami organizuju, ali imaju punu podrsku uprave kluba. U civilizovanom načinu bodrenja. (D.St.)

Komentara: 0


#   Aleksinac   Jablanički okrug   Pčinjski okrug     navijači   Nikola Petrović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima