Južna Srbija Info

Film "Vlažnost" - nesvakidašnja premijera u Vilinom gradu (foto)

rssBookmark and Share

Niš 04.03.2016.

Nakon berlinskog međunarodnog filmskog festivala i otvaranja 44. FEST-a, debitanski film Nikole Ljuce "Vlažnost" imao je svoju nišku premijeru u bioskopu "Vilin Grad".

Film "Vlažnost" - nesvakidašnja premijera u Vilinom gradu (foto)

Pored reditelja, domaćoj publici se poklonila i filmska ekipa, Miloš Timotijević, Tamara Krcunović, Katarina Marković, producenti Nataša Damnjanović, Vladimir Vidić i Adi Dizdarević.


 
S obzirom na specifičnu tematiku filma, kao i na otvoren kraj koji publiku ostavlja u razmišljanju, ali i mogućnost da sama izabere rešenje, Nikola Ljuca je izrazio želju da, posle premijere, razgovara sa gledaocima. Iako ova vrsta debate nakon premijerne projekcije nije dosadašnja praksa u bioskopu, ekipa okupljena oko mladog reditelja je dočekana aplauzima i pozitivnim kritikama, a gledaoci su imali pregršt pitanja.


 
Nazivajući film "francuskim", publika je posebno istakla glumačke bravure Miloša Timotijevića i Tamare Krcunović, kao i spretnost reditelja da izazove moralnu dilemu u svakom gledaocu. 

"Vlažnost" je moderna priča sa primesama trilera, prati lik Petra, mladog menadžera čiji život dobija neočekivani obrt kada njegova žena iščezne, a on pokuša da njen nestanak sakrije od svih i nastavi sa normalnim životom. Dok danju pokušava da održi savršenu sliku koju je o sebi izgradio, noću ne može da spava; počinje da trči praznim ulicama i suočava se sa drugačijim licem grada, njegovim kontrastima i sukobima koje nikada do tada nije primećivao. U periodu od nedelju dana, Petrov život je uvučen u kovitlac događaja, njegovi strahovi i nesigurnost sve više izlaze na površinu i što se on više trudi da ih potisne, oni su sve jači.
 
Nakon premijere, ovo ostvarenje biće na redovnom bioskopskom repertoaru, a na zvaničnom sajtu bioskopa možete pogledati trejler, termine i rezervisati ulaznice.

Komentara: 0


#   Niš   bioskop   film   Vilin Grad   premijera   Vlažnost film   Nikola Ljuca   Miloš Timotijević   Tamara Krcunović   Vladimir Vidić   Katarina Marković   Nataša Damnjanović   Adi Dizdarević
@


 


[ Dodaj komentar ]