Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ju Grupa u Nišu proslavlja jubilej, 45 godina čistog rokenrola, koncertom 2. septembra

rssBookmark and Share

Niš 09.08.2016. Južna Srbija Info

Nakon spektakularnih koncerata u beogradskoj Hali sportova (pred više od 5000 ljudi) i novosadskom ”Spensu” (pred oko 3000 ljudi), legendarna Ju Grupa će svoj veliki jubilej proslaviti i sa niškom publikom koncertom pod nazivom “45 godina čistog roken rolla”.

Ju Grupa u Nišu proslavlja jubilej, 45 godina čistog rokenrola, koncertom 2. septembra

Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) u petak 02.septembra sa početkom od 21 sat.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rock n’ roll scene će ovom prilikom promovisati i svoj novi album “Evo stojim tu” koji je nakon desetogodišnje pauze aprila meseca objavljen za PGP RTS. Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Ju Grupa će pred niškom publikom naravno odsvirati i sve svoje hitove, kao što su: „Crni leptir”, “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”,”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi”, “Odlazim”, “Kome se raduješ”, “Blok” i druge.

“Izuzetno nam je drago da ćemo u slavljeničkoj godini, u kojoj obeležavamo veliki jubilej (45 godina postojanja JU Grupe), održati koncert pred niškom publikom u Banovini, koji će nositi naziv ”45 GODINA ČISTOG ROKEN ROLA”. Za Niš nas vezuju sjajna sećanja i divne uspomene, nadamo se da će to biti još jedan od onih koncerata koji se pamti. Nišlije dođite 2.9.2016. na porciju ”ČISTOG ROKEN ROLA”,poručuju Dragi, Žika, Petar Jelić i Igor Malešević.

JU Grupu su 29. novembra 1970. godine osnovala braća Dragi (gitarista) i Žika Jelić (basista), a ime za bend odabrala je publika na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga istog datuma zahvaljujuću disk džokeju, Zoranu Modliju,koji je pozvao publiku da predloži ime. Prvom pesmom i singlom “Nona” čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri  smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rock muzici. Od tada do danas bend je objavio 12 studijskih albuma, 10 singlova i jedan živi album. 

Februara mesesca ove godine, Dragom i Žiki dodeljen je Sretenjski orden, koji se povodom Dana državnosti Republike Srbije ukazom predsednika Srbije dodeljuje pojedincima i institucijama za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, privrednih, kulturnih, prosvetnih, humanih i sporstskih delatnosti.
Za pesme sa novog albuma,bend je do sada uradio 3 spota.

Komentara: 0


#   Niš   koncert   rok muzika   Banovina   novi album   JU grupa
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima