Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lobiris: Izbacite Marijana Rističevića sa Farme

rssBookmark and Share

09.11.2010. Autor: Bojana.A

Organizacija za lezbejska ljudska prava uputila je danas dopis Televiziji Pink u kojem se traži obustavljanje emitovanja govora mržnje na osnovu seksualne orijentacije u okviru realty showa Farma,iz ove organiyacije traže zbacivanje političara Marijana Rističevića koji nekoliko dana vređa, diskriminiše i čak fizički nasrće na jednog od učesnika – Bojana Janevskog posnatijeg kao Boki 13.

Lobiris: Izbacite Marijana Rističevića sa Farme


-Tokom emisije koja je emitovana u nedelju uveče 07. novembra, Rističević je govorio najstrašnijim jezikom mržnje, pretio batinama, fizički nasrnuo na Janevskog, vređao ga i diskriminisao na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta. Najdrastičniji trenutak nasilja je svakako bio momenat u kojem je Rističević, sa motkom u ruci, krenuo da povredi Bojana Janevskog ali su ga na vreme u tome zaustavili ostali učesnici Farme, Navodi se u saopštenju ove organizacije koje je dostavljeno našoj medijskoj kući.

Labris podseća da je govor mržnje na osnovu seksualne orijentacije zabranjen Zakonom o radiodifuziji te da je TV Pink nedavno reagovao u skladu sa ovim zakonom kada je bilo reči o govoru mržnje prema Romima i Muslimanima. U toj situaciji je iz daljeg takmičenja, isto veče, izbačen Milan Paroški a Pink se vrlo jasno ogradio od svih njegovih izliva mržnje i uvreda.

-Labris veruje da je Televiziji Pink važno ne samo poštovanje postojećih propisa već i jednak tretman svih ugroženih grupa te da neće biti potrebe za obraćanje Republičoj radiodifuznoj agenciji zbog celog slučaja,Navodi se u saopštenju.

Naša novinska agencija je već izveštavala o svim spornim dešavanjima sa Farme,a kao saznajemo od našeg dobro obaveštenog izvora ljudi iz organizacij su obavili razgovor sa političarem Marijanom Rističevićem čija je supruga za jedan dnevni list takođe izvređala i napala Bokija 13 navodeći da bi više volel da joj ćerka bude kurva ngo sin homoseksualac.

Kako saznajemo od našeg izvora bliskom prodokciji Boki 13 je obavio telefonski poziv Boki se čuo sa roditeljima i dao odobrenje advokatu da ne mora da čeka njegov izlazak sa imanja da bi podneo tužbu protiv Rističevića već da to učini odmah.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima