Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Muzički festival NISOMNIA 2022 - "Sale i Sedlari", bend Aleksandra Sedlara izvođača na skoro 20 instrumenata

rssBookmark and Share

Niš 20.07.2022. Južna Srbija Info

Ovogodišnji festival, pod pokroviteljstvom Grada Niša, u organizaciji Niškog kulturnog centra, održaće se u nedelju 24. jula 2022. godine, tradicionalno na Platou niške Tvrđave.

Muzički festival NISOMNIA 2022 -  "Sale i Sedlari", bend Aleksandra Sedlara izvođača na skoro 20 instrumenata

Na programu koji počinje u 22 sata biće: Sale i Sedlari, bend Aleksandra Sedlara, poznatog srpskog kompozitora, kantautora dirigenta i izvođača na skoro 20 instrumenata ,koji je svojim novim albumom, u izdanju PGP RTS-a, zaintrigirao publiku širokog diapazona s obzirom na to da je poznat, pre svega, među poznavaocima klasične muzike, kao profesor FMU u Beogradu, saradnik Nemanje Radulovića, a opet svojim muzičkim umećem i šaljivim tekstovima pretenduje da zauzme visoko mesto na polju savremenih muzičkih tokova inspirisan rok, bluz, džez i drugim muzičkim pravcima.
Od 23 časa te večeri, nastupa Ritam nereda, najproduktivniji i najbeskompromisniji domaći pank, metal i hard kor sastav, koji ima 35 godina dugu tradiciju i izuzetan scenski nastup. Osam studijskih albuma, tri lajv izdanja i veliki broj festivalskih izvođenja svake kao i ove sezone (Egzit, Arsenal fest, OK fest, Lejk fest...) garantuje veliki broj zainteresovanih posetilaca. Ritam nereda ima zaista verne obožavaoce na prostoru Balkana i šire.
Od ponoći je na programu Iskaz, etablirani bend koji iza sebe ima 13 godina iskustva u vidu nastupa po klubovima i svim relevantnim festivalima širom Balkana i Evrope. Stilski je predstavljen kao kombinacija, hip hopa, roka, metala, regea i elektronike. Jedna od osnovnih karakteristika benda su saradnje sa eminentnim muzičarima iz različitih žanrovskih struktura. Tako se između ostalih na njihovim albumima mogu čuti: Ritam Nereda, Elemental, Ničim Izazvan, Goblini, Marčelo, Bed Kopi, Ajsbrn, Sanšajn i drugi. Zoran-Kiza-Iskaz bio vokal i u kultnom bendu Sanšajn u periodu od 2006. do 2014. godine. Uz Iskaz su tri stvari zagarantovane: Dobar provod, pozitivna energija i vrela atmosfera.

Prodaja ulaznica: Knjižara NKC-a,"Branko Miljković" Bulevar dr Zorana Đinđića, radnim danima, od  8 - 20 sati
Knjižara "Indigo" Obrenovićeva, radnim danima i subotom, od 9 - 21 sat 
Na dan festivala ispred Platoa u Tvrđavi od 19 sati

Cena ulaznice je 500 dinara.

 


#   Niš   Niški kulturni centar   Nisomnija festival   Branko Miljković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima