Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održan 25. Festival dečje pesme "Zlatna pčelica": Mladi talenti zasijali na sceni

rssBookmark and Share

Niš 17.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

U petak je u Domu Vojske održan 25. Festival dečje pesme "Zlatna pčelica", gde se oko 60 mališana iz svih vrtića JPU "Pčelica" nadmetalo za prestižnu nagradu.

Održan 25. Festival dečje pesme "Zlatna pčelica": Mladi talenti zasijali na sceni

U konkurenciji od 11 takmičarskih kompozicija, pobednik festivala je zajednički nastup pesme "Planeta", koju su otpevali Katarina Stojković, Lana Vezenković i Iva Pujović.

Manifestaciju je zatvorila topla poruka upućena publici sa bine: "Do sledeće godine rastite, pevajte i volite se", ističući tako duh zajedništva i ljubavi koji su obeležili ovu svečanost.

Prvo mesto, pored zajedničkog nastupa apsolutnih pobednika su osvojili Srna Miletić, Teodor Katić, Lena Živković i Ognjen Mišić za pesmu "Čudna šuma". Drugo mesto zauzeli su Damjan Perić i Una Tasić sa numerom "Tajna", dok su treće mesto osvojili Tara Todorović i Iva Stepanović za pesmu "Zvone naši zvončići".

Na festivalu je nastupio veliki broj raznolikih izvođača, od solista do dečijeg hora i orkestra, odlukom da mnoga deca nastupe zajedno kako bi svi imali priliku da se pokažu.

Direktorka "Pčelice", Snežana Mitić, izrazila je zadovoljstvo što je mogla da radi na organizaciji festivala sa predškolcima od novembra, ističući važnost uloge predškolskog obrazovanja u formiranju zdravih ličnosti.

Festival "Zlatna pčelica" još jednom je potvrdio svoju važnost u negovanju umetničkog izraza kod najmlađih, ostavljajući dubok utisak na publiku i otvarajući vrata novim generacijama talenata.


#   Niš   deca   Pčelica PU   Zlatna pčelica festival   Svetlana Mitić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima