Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SPISAK: Ko će se sa estrade ići na gej paradu

Bookmark and Share

29.08.2011. Autor : Stefan Radović

Jelena Karleuša najavila da će 2. oktobra prošetati na Paradi ponosa u Beogradu, odmah su joj se priključile i brojne njene koleginice. Za sada su Ana Nikolić i Indira Radić potvrdile da će zajedno sa njom doći da pruže podršku LGBT populaciji.

SPISAK: Ko će se sa estrade ići na gej paradu

Pevačica Dunja Ilić izrazila je želju da ruku pod ruku ponosno prošeta ulicama srpske prestonice zajedno sa Jelenom Karleušom.

-Vrlo rado bih se na Paradi ponosa prošetala sa JK ! Štaviše, volela bih da prošetamo ruku pod ruku - rekla je Dunja, koja je svoj prvi javni nastup imala u gej klubu.

-Bilo mi je simpatično da nastupim na jednoj gej žurki i drago mi je što se po tim klubovima, pored Karleušinih, veoma često slušaju i moje pesme,Kaže Dunja.

Jelena je ponovila svoj stav o pravima homoseksualaca.

-Bez obzira na to da li se neko slaže sa mnom ili ne, mora da prizna da je moj stav ljudski. Činjenica je da, bez obzira na to da li svi to podržavaju ili ne podržavaju, aktivisti za prava homoseksualaca i sami homoseksualci imaju ustavno i građansko pravo na okupljanje. Zaštita od strane države se po zakonu podrazumeva - rekla je Jelena Karleuša.

Iskustva organizatora prošlogodišnje Parade ponosa pokazuju da se sa približavanjem datuma održavanja Prajda pojačava nasilje prema LGBT populaciji.

Gej lezbejski info centar saopštio je da LGBT osobe i članovi njihovih porodica čine deo srpskog naroda, zbog čega je omalovažavanje i vređanje pripadnika gej populacije u suprotnosti sa porodičnim vrednostima koje promoviše pokret Srpski sabor Dveri.

Kako saznajemo ovogodišnju ''Paradu ponosa'' koja je zakazana za 2.Oktombar obezbeđivaće više od 5.000 policajaca.

Komentara: 0


#   homoseksualci   Jelena Karleuša   Dunja Ilić
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima