Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Treća godina zaredom održan festival sa učešćem 25 plesnih klubova iz Srbije

rssBookmark and Share

Niš 09.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

U Nišu je održan treći po redu "Naissus dance fest", plesni festival koji je i ove godine privukao veliku pažnju ljubitelja plesa i umetnosti.

Treća godina zaredom održan festival sa učešćem 25 plesnih klubova iz Srbije

Ova manifestacija, koju je podržala Gradska opština Medijana, okupila je 25 plesnih klubova iz različitih delova Srbije, donoseći publici širok spektar plesnih tačaka u različitim stilovima.

Učesnici su se nadmetali u 1100 plesnih tačaka, prikazujući raznolikost plesnih stilova, od savremenog i klasičnog baleta, preko latino plesova, jazz dance-a, do hip hopa, disko plesa i drugih savremenih stilova. Atmosfera je bila puna energije, a talent i kreativnost mladih plesača oduševili su publiku.

Gradska opština Medijana, svojom podrškom ovakvim manifestacijama, ističe važnost sporta i plesa u životima ljudi svih životnih doba i društvenih pozicija, naročito dece i mladih. Sport i ples imaju značajan uticaj na fizičko i mentalno zdravlje, kao i na razvoj sportskog duha i timskog rada. Ovom podrškom, opština želi da podstakne razvoj sporta i plesa, ali i da promoviše zdrav način života i vrednosti koje sport nosi sa sobom.

"Naissus dance fest" nije samo prilika za takmičenje, već i za razmenu iskustava i umetničkog izraza među mladim talentima. Ovaj festival predstavlja važan korak ka promociji kulture i umetnosti u Nišu, kao i u jačanju zajednice kroz podršku mladim talentima i njihovom kreativnom izražavanju.

 

 

 


#   Niš   Čair   Medijana gradska opština   takmičenje   plesni klub
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima