Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

EPIDURAL ZA SVE Radovanović: U KC u Nišu nema privilegovanih pacijenata

rssBookmark and Share

12.08.2015. Alo, Tanjug

U Kliničkom centru u Nišu nema pacijenata prvog i drugog reda i epiduralna anestezija se kao procedura pri porođaju primenjuje po svim normativnim aktima, i po pravu i po pravilima struke, izjavio je direktor Kliničkog centra u Nišu, dr Zoran Radovanović.

Foto: K.Kamenov
Foto: K.Kamenov

Reagujući na izjavu direktora Ginekološko-akušerske klinike u Nišu dr Bojana Lukića da je epidural privilegija dece lekara, Radovanović je rekao da je šokiran takvom izjavom direktora GAK-a na programu Niške televizije.

Direktor KC u Nišu ukazao je na to da u čitavoj Srbiji postoji problem nedostatka anesteziologa, koji su obučeni da primenjuju ovu vrstu anestezije prilikom porođaja, i naveo da postoje stanja u kojima epidural nije bezbedan i tu je ključna uloga anesteziologa.

- Mi smo pre godinu dana, nakon što smo otkrili brojne zloupotrebe koje smo sankcionisali, zabranili dolazak anesteziologa na porođaj van njegove smene. Problem se pojavljuje kada pacijentkinja zahteva epidural, a mi nemamo obučenog anesteziloga u smeni - rekao je Radovanović i ponovio da taj problem nije "ekskluzivitet Niša".

Komentara: 0


#   Klinički centar Niš   anestezija   ginekologija   Zoran Radovanović   porođaj   Bojan Lukić   epidural
@tigerzoki @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima