Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Krenula sa radom još jedna ambulanta u Leskovcu

rssBookmark and Share

11.12.2018. Južna Srbija Info

Ambulanta u naselju Ančiki dobila je dozvolu od strane Ministarstva zdravlja i zvanično juče krenula sa radom.

Krenula sa radom još jedna ambulanta u Leskovcu

Radovi na ambulanti krenuli su 2012. godine, ali su bili stopirani jer je izgradnja započeta bez dozvole. Nekoliko godina kasnije, kada su svi uslovi bili ispunjeni nastavilo se sa izgradnjom i krajem ove godine završena je u potpunosti, predata od strane Grada na upotrebu i danas krenula sa radom.

Ovu ambulantu koristiće stanovnici naselja Ančiki, Bratmilovca, Mrštana i Kumareva. Cilj otvaranja ove ambulante jeste rasterećenje, na prvom mestu zdravstvene stanice 5 i 6 u Starom uredu, a onda i ambulante u Manojlovcu koju je većina ovih stanovnika koristila, a onda i smanjenje svakodnevnih gužvi. Na ovaj način pružanje zdravstvene zaštite pacijentima koji žive u blizini ambulante postalo je dostupnije.

Pacijenti su veoma zadovoljni novootvorenom ambulantom.

„Oduševljena sam. Za ambulantu i lekara imam samo reči hvale. Lekar mi je na dohvat ruke, ne moram da putujem do grada, i što mi je najbitnije, izbegavam ogromne gužve na koje sam nailazila u zdravstvenoj stanici broj 5“, rekla je Katarina Icić, jedna od pacijentkinja koja je došla na pregled.

Zlatković Slobodan istakao je da su dugo čekali na otvaranje ambulante, ali da su bili strpljivi i da se čekanje isplatilo. Mnogo pacijenata pohvalilo je i doktora Predraga Tasića, gde su pritom istakli radost zbog njegovog dolaska upravo u tu ambulantu.

Za sada će ambulanta raditi sa jednim lekarom i jednom sestrom u periodu od 7 – 14:30 časova, dok ne bude bilo potrebe za većim brojem.

Podsetimo, ambulantu je otvorio gradonačelnik dr Goran Cvetanovića i za njenu izgradnju iz budžeta grada Leskovca izdvojena je suma od 14,7 miliona dinara.

Komentara: 0


#   Goran Cvetanović
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima