Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U znak zahvalnosti zbog lečenja sina, pripadnik Vojske donirao vredan aparat KC Niš

rssBookmark and Share

Niš 30.07.2019. Južna Srbija Info

Intenzivna nega niške Klinike za dečije interne bolesti, od danas poseduje još jedan, savremeni pulsni oksimetar, koji će se koristiti za invazivna merenja najbitinijih vitalnih funkcija, najmlađih pacijenata ove zdravstvene ustanove.

U znak zahvalnosti zbog lečenja sina, pripadnik Vojske donirao vredan aparat KC Niš

Ovaj aparat, poklon je porodice Milenković, čija se beba donedavno lečila ovde, a koja je, u saradnji sa Bojanom Stanimirovićem, muzičarom leskovačkog benda „Amadeus“, koji je inače poznat po svom humanitarnom radu, prikupila preko 200 hiljada dinara i kupila ovaj preko potreban medicinski uređaj.

Prema rečima oca šestomesečnog Mijata, Danijela, profesionalnog vojnika RS, koji službuje u niškoj kasarni „Pantelej“, bebica je zbog zdravstvenih problema nakon rođenja prebačena u Klinički centar Niš i  donedavno se lečila na Odeljenju neonatologije Klinike za dečije interne bolesti.

- S obzirom na to da sam gotovo sve vreme dok je trajalo lečenje boravio ovde, želim da od srca pohvalim celokupno osoblje Klinike, koje je maksimalno požrtvovano i koje brine o svoj dečici, tako da je ovaj poklon samo mali znak zahvalnosti, jer znam da kada su takve situacije u pitanju, potrebna je moderna medicinska oprema, a znam iz svog ličnog iskustva, da su pulsni oksimetri itekako bitni, ispričao je otac Danijel. - Ja sam nakon rođenja mog četvrtog deteta, sina Mijata, odlučio da novac koji bi potrošio za slavlje, namenim u ove svrhe, a od izuzetne pomoći je bio veliki humanista i veliki čovek, Boki iz benda „Amadeus“, koji je donirao veći ostatak para, dodao je Danijel.

I na Klinici za dečije interne bolesti KC Niš, nisu skrivali zadovoljstvo zbog ovog humanog gesta.

- Meni je zaista drago što se Danijel odlučio da nam donira pulsni oksimetar, jer to je ono što nam svakako treba, za sve naše pacijente, a svakako smo svi srećni što je naš mali pacijent sada dobro i da će nakon nastavka lečenja i zdravstvene brige, porasti u jednog zdravog i lepog dečaka, tako da apelujem na sve ljude dobre volje, da slede ovakve postupke i ulažu u život, izjavio je dr Dejan Milojević, načelnik intenzivne nege Klinike za dečije interne bolesti KC Niš.

Vrednost doniranog pulsnog oksimetra, iznosi 200 600 dinara.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   donacija   lečenje   Amadeus bend   Dejan Milojević   medicinska oprema     Danijel Milenković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima