Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Међународни дан породице у Нишу обележен манифестацијом “Дан породице”

rssBookmark and Share

15.05.2016. Јужна Србија Инфо

У оквиру манифестације „Дан породице”, коју организује удружење „Супер грађанин”, у Нишу је организовано обележавање Међународног дана породице.

Међународни дан породице у Нишу обележен манифестацијом “Дан породице”

Oбележавање Међународног дана породице, организовано je од стране многих невладиних организација, удружења и друштвених институција, чији рад је усмерен на бригу о деци и породици. Организацију СОС Дечија села Србија, на поменутој манифестацији, представљали су покретни едукативни центар за рад са децом Супер Аутобус и Центар за подршку породици Путоказ. 

Заједничким представљањем, кроз различите креативне и рекреативне активности, као што су израда рамова за фотографије са децом и родитељима, писање порука које се односе на то шта је породица, израда породичног стабла и игре са децом и родитељима, „Путоказ“ и „Супер Аутобус“ су промовисали породичне вредности и рад СОС Дечијих села.  Велико интересовање владало је за фотографисање са порукама које осликавају значај породице за сваког од нас појединачно, а које ће бити објављене на нашој Фацебоок страници.

Међународни дан породице, 15. мај, обележава се широм света од 1993. године, када га је Генерална Скупштина Уједињених нација установила, са циљем да охрабри земље чланице да препознају потребу за оснаживањем породице као институције.

СОС Дечија села Србија чланица су Међународне организације СОС Дечијих села, основане  1949. године, која данас у 134 земље помаже 1 200 000 људи. У Србији смо присутни од 2004. године, кроз бригу о деци без родитељског старања у СОС Дечијем селу Краљево, Центар за подршку породици у Нишу, Програме подршке хранитељским породицама, Програм за подршку запошљавању младих у Београду и програме хитне помоћи после земљотреса у Краљеву, поплава у Обреновцу и Лазаревцу и помоћи избеглицама у транзиту кроз Србију.

Коментара: 0


#   фотографије   Међународни дан породице
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима