Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Međunarodni dan porodice u Nišu obeležen manifestacijom “Dan porodice”

rssBookmark and Share

15.05.2016. Južna Srbija Info

U okviru manifestacije „Dan porodice”, koju organizuje udruženje „Super građanin”, u Nišu je organizovano obeležavanje Međunarodnog dana porodice.

Međunarodni dan porodice u Nišu obeležen manifestacijom “Dan porodice”

Obeležavanje Međunarodnog dana porodice, organizovano je od strane mnogih nevladinih organizacija, udruženja i društvenih institucija, čiji rad je usmeren na brigu o deci i porodici. Organizaciju SOS Dečija sela Srbija, na pomenutoj manifestaciji, predstavljali su pokretni edukativni centar za rad sa decom Super Autobus i Centar za podršku porodici Putokaz. 

Zajedničkim predstavljanjem, kroz različite kreativne i rekreativne aktivnosti, kao što su izrada ramova za fotografije sa decom i roditeljima, pisanje poruka koje se odnose na to šta je porodica, izrada porodičnog stabla i igre sa decom i roditeljima, „Putokaz“ i „Super Autobus“ su promovisali porodične vrednosti i rad SOS Dečijih sela.  Veliko interesovanje vladalo je za fotografisanje sa porukama koje oslikavaju značaj porodice za svakog od nas pojedinačno, a koje će biti objavljene na našoj Facebook stranici.

Međunarodni dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ustanovila, sa ciljem da ohrabri zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije.

SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane  1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi. U Srbiji smo prisutni od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

Komentara: 0


#   fotografije   Međunarodni dan porodice
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima