Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Društvo

Regionalne vesti

<<<12345>>>Ukupno: 6601  |  Prikazano: 21 - 30

Lakše i brže do inspekcijskih službi: Nišavski upravni okrug na poklon od Bugarske dobija najsavremeniju telefonsku centralu

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 05.04.2024.
Lakše i brže do inspekcijskih službi

U nastojanju da unapredi komunikaciju i efikasnost javnih službi, Nišavski upravni okrug dobiće najsavremeniju telefonsku centralu, zahvaljujući donaciji Republike Bugarske.

opširnije

Komentara: 0

Centralna gradska opština nastavlja sa uređenjem školske okoline

Južna Srbija Info - redakcija 03.04.2024.
Zelenilo za zdraviji boravak učenika

Na teritoriji Gradske opštine Medijana, projekt opremanja školskih okolina nastavlja se u punom zamahu. Sa ciljem da prostor postaje ugodniji za učenike, Gradska opština Medijana, u saradnji sa udruženjem građana "Eden", nastavila je oplemenjivanje dvorišta srednje Ekonomske škole u Nišu.

opširnije

Komentara: 0

Nekadašnji direktori Zavoda za urbanizam ističu važnost struke u uređenju grada

Južna Srbija Info - redakcija 02.04.2024.
Pridržavanje struke

U prostorijama Gradske kuće, na prijemu kod gradonačelnice Dragane Sotirovski, nekadašnji direktori Zavoda za urbanizam okupili su se povodom godišnjice ove institucije. Tom prilikom istakli su da je za uređenje grada ključno da se pridržava stručnih principa, a ne da se slušaju političke volje.

opširnije

Komentara: 0

Sedmi dan potrage za Dankom: Očekuju se informacije od bečke policije, MUP Crne Gore se uključio

Južna Srbija Info, RTS 01.04.2024.
MUP Crne Gore i bečka policija uključeni u potragu

Već sedmi dan traje intenzivna potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora. Istraga o njenom nestanku se širi na teritoriju Srbije, dok se očekuju informacije od bečke policije.

opširnije

Komentara: 0

Prava građana. Ombudsman Kraljevine Holandije u Nišu

Južna Srbija Info - redakcija 27.03.2024.
Prava građana

Regionalna kancelarija zaštitnika građana u Nišu ostvarila je značajan korak u unapređenju zaštite ljudskih sloboda i prava, uspostavljajući saradnju sa nacionalnim ombudsmanom Holandije, Janom Pirsom. Na sastanku koji je održan u Gradskoj kući, pored gradonačelnice Niša je prisustvovala i gradksa ombudsmanka Katarina Mitrovska.

opširnije

Komentara: 0

Jačanje veza između Nišavskog okruga-Niša i bratskog Nikšića

Južna Srbija Info - redakcija 26.03.2024.
Niš - Nikšić

U ponedeljak je u Nišavskom upravnom okrugu održan susret između gradonačelnika Nikšića, Marka Kovačevića, i načelnika Nišavskog upravnog okruga, Petra Babovića, koji je označio nastavak i jačanje veza između ova dva grada.

opširnije

Komentara: 0

Prijem građana: Akcenat na uređenju prostora između zgrada

Južna Srbija Info - redakcija 26.03.2024.
Akcenat na uređenju prostora između zgrada

Na današnjem prijemu građana u Gradskoj kući, građani Niša su istakli neuređene prostore između zgrada kao jedan od glavnih problema sa kojima se susreću.

opširnije

Komentara: 0

"Bebi parking" za opremanje Porodilišta, još jedna "akcija" - šta se desilo sa sredstvima od "humanitarnog" parginga kod OŠ "Sveti Sava"?

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 25.03.2024.
Još jedna akcija............?!

JKP "Parking servis" Niš je postavio "bebi parking" mesta na tri lokacije u gradu, "iscrtano" još desteak. Ova akcija ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava od parkiranja kako bi se nabavila medicinska oprema koja će biti donirana niškom Porodilištu.

opširnije

Komentara: 0

Srbija ne pristaje na naređenja sa strane - U Prokuplju obeležen je Dan sećanja na stradale u NATO agresiji

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 25.03.2024.
Srbija ne pristaje na okupaciju

Centralna manifestacija održana sinoć na Trgu Topličkih junaka u Prokuplju označava značajan momenat sećanja na tragične događaje iz 1999. godine za Srbiju. Iz govora predsednika Vučića, vidi se da se Srbija susreće sa prošlošću, ali i da upućuje poruke o budućnosti i odbrani svojih interesa i teritorije.

opširnije

Komentara: 0

15-ti rođendan Festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

Južna Srbija Info 21.03.2024.

Ova godina, sa jubilejem od 15 godina održavanja Festivala dečjeg stvaralaštva , donela je i povećanje novčanih nagrada za učesnike. Isto tako, direktno uključivanje države u oblast dečjeg stvaralaštva putem finansijske pomoći za porodice sa decom je takođe istaknuto.

opširnije

Komentara: 0

<<<12345>>>Ukupno: 6601  |  Prikazano: 21 - 30


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima